Social 1 Iulie 2014 13:56
Femeia care a santajat-o pe presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a fost trimisa in judecata, in stare de arest preventiv.

Dosarul in care Mariana Rarinca este acuzata de santaj va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, procurorii propunand mentinerea masurile preventive luate in cauza, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

"In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vatamate suma de 20.000 de euro", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei, citati de MEDIAFAX.

Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare si cererea ca Livia Stanciu sa ii dea 20.000 de euro drept compensatie pentru "datorii" care ar fi fost platite de Mariana Rarinca in numele sotului judecatoarei au fost transmise unei rude de-a acesteia.

"In perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia. In schimbul nedivulgarii a acestor informatii compromitatoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vatamate o suma de bani", au precizat procurorii.

Anchetatorii au mentionat in rechizitoriu ca probele administrate au aratat ca faptele pe care Mariana Rarinca intentiona sa le divulge cu privire la Livia Stanciu si la membrii familiei acesteia sunt imaginare, "intrucat nici persoana vatamata, nici sotul acesteia nu au avut si nu au vreo datorie fata de inculpata".

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

In acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.