Social 28 Iunie 2014 10:01
Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucuresti, care a respins contestatiile celor doi fata de masura preventiva dispusa in dosarul traficului de influenta ce ar fi fost facut pentru ca interlopul Bercea Mondial sa scape de inchisoare.

Fratele sefului statului si Capatana - cel care ar fi fost intermediarul banilor dati pentru interventii cu scopul ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sa scape de inchisoare - au fost adusi la instanta, pentru judecarea contestatiei, din arestul Politiei Capitalei.

Avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a declarat, inainte de pronuntare, ca fratele sefului statului si-a mentinut declaratiile de la fondul cauzei, sustinand ca este nevinovat, scrie MEDIAFAX.

La urcarea in duba care l-a dus inapoi in arest, intrebat de jurnalisti daca si-a insusit 350.00 de euro de la familia lui Bercea Mondial, Marian Capatana a spus ca nu. "Am imprumutat bani ca sa-i folosesc la Aversa (fabrica de pompe - n.r.)", a adaugat el.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a dispus arestarea a aratat, in motivare, ca inregistrarile in care apar Mircea Basescu si Marian Capatana, puse la dispozitie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar daca ele au fost contestate de cei doi, si pot reprezenta mijloace de proba in dosar.

"Sustinerile apararii, in sensul inadvertentelor de natura a releva lipsa de autenticitate si caracterul posibil contrafacut al inregistrarilor, nu se bazeaza pe elemente faptice ori concrete care sa contureze o indoiala veridica asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetarilor in cauza se poate proceda la verificarea acestui caracter, in masura in care se va aprecia ca fiind utila, pertinenta si concludenta o proba stiintifica care sa aiba un asemenea obiectiv", a aratat judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti care a decis arestarea lui Mircea Basescu si a lui Marian Capatana.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Cei doi, alaturi de Bercea Mondial si de fiul acestuia, Florin Anghel, au fost dusi joi la DNA, pentru audieri in acest dosar. In acelasi scop a venit la DNA fiica interlopului, Izaura Anghel. Cu acest prilej, Bercea Mondial si fiica sa au reluat, in fata procurorilor, acuzatiile conform carora ar fi ajuns sume de bani la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si la presedintele ICCJ, Livia Stanciu.

Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.