Social 25 Iunie 2014 14:57
Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a dat in judecata Antena 3, pentru afirmatii mincinoase "care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane".

Codruta Kovesi, in nume personal, a inregistrat, miercuri, la instanta de judecata "actiunea in daune morale impotriva persoanei juridice SC Antena 3 SA, precum si a persoanelor fizice Gadea Mihai, Ciuvica Mugur, Nae Bianca, Tudor Radu, Savaliuc Razvan, moderator, respectiv invitati, pentru afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Sursa sitata a precizat ca, in urma unor afirmatii vehiculate in mass-media in 19 iunie, referitoare la presupuse fapte de coruptie despre care s-a afirmat ca ar fi comise de catre Codruta Kovesi, DNA a solicitat, in 20 iunie, Inspectiei Judiciare "demararea verificarilor necesare pentru apararea reputatiei profesionale si a imaginii publice".

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus, inainte de a fi audiat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de Mircea Basescu, fratele presedintelui, ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, la presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustinea ca ar fi implicat in acest caz.

"Afirmatiile de o gravitate extrema au fost facute doar cu scopul exclusiv de a stirbi autoritatea personala si profesionala a procurorului sef DNA si a procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie", a precizat sursa citata, conform MEDIAFAX.

Potrivit DNA, dreptul la libera exprimare prevazut de articolul 30 din Constitutie trebuie exercitat in limite care sa nu prejudicieze demnitatea, onoarea si dreptul la proprie imagine, iar exprimarea publica a unui punct de vedere trebuie, in mod obligatoriu, sa respecte principiul responsabilitatii, deontologia profesionala si buna credinta.

Citeste si:
Află informații de care ai nevoie dacă dorești să apelezi la un...
Află informații de care ai...

"Acreditarea ideii ca «interlopul Bercea Mondial ar fi oferit bani procurorului sef al DNA pentru a fi eliberat, si afirmatiile ca procurorul sef al DNA este in incompatibilitate in calitatea sa de conducator al procurorilor care investigheaza dosarul de trafic de influenta» sunt de natura sa afecteze increderea opiniei publice in activitatea desfasurata de DNA. Preluarea afirmatiilor si de catre alte publicatii a contribuit la amplificarea acestor consecinte prin receptarea afirmatiilor denigratoare de catre mai multi cetateni, avand drept consecinta afectarea independentei intregului sistem judiciar si manipularea opiniei publice", a aratat DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.