Social 24 Iunie 2014 17:26
Anchetatorii nu au efectuat nicio arestare, legea tacerii si marturiile contradictorii ale romilor impiedica reconstituirea faptelor, iar pistele se multiplica in cazul agresiunii barbare comise asupra tanarului de etnie roma originar din Romania la periferia Parisului.

Potrivit publicatiei, la 11 zile de cand a fost practic "linsat", situatia lui "Darius", pe numele adevarat Gheorghe, s-a mai ameliorat, insa diagnosticul ramane "rezervat", el reactionand bine la diminuarea dozei de sedativ care-l mentine intr-o coma indusa. Minorul rom este spitalizat la Paris de pe 13 iunie, cand a fost batut cu bestialitate la Pierrefitte-sur-Seine, in departamentul Seine-Saint-Denis.

Ameliorarea starii in care se afla este una dintre putinele vesti bune, in contextul in care politia judiciara efectueaza "o munca de furnica", apreciaza publicatia, precizand ca, potrivit Le Monde, peste 20 de martori au fost audiati, dar cu toate acestea cronologia faptelor ramane dificil de stabilit. Iar nimeni nu a fost arestat inca, subliniaza L'Éxpress.

Anchetatorii se confrunta cu marturii contradictorii si un adevarat "zid al tacerii", atat din partea romilor, cat si a rivranilor La Cité des Poètes, cunoscut ca un cartier cu probleme, de unde provin agresorii. Romilor "le este frica, este evident, dar anumite detalii nu sunt clare", afirma o sursa apropiata anchetei citata de Le Monde. Avocata lui "Darius" evoca o "frica de expulzare" din partea fortelor de ordine, in cazul unor marturii.

Pista privilegiata este, pentru moment, a represaliilor in urma unei spargeri aparent comisa de catre "Darius", in pofida fatului ca presa romana imprastie zvonul unei reglari de conturi intre romi, noteaza L'Éxpress.

Insa numarul agresorilor variaza in functie de martori. Mama tanarului agresat spune ca a vazut vreo 15, pe cand alti locuitori din tabara vorbesc despre 30, 50 sau chiar 100, potrivit Le Monde. Ei ar fi de origine afro-antileza, o populatie foarte prezenta in La Cité des Poètes. La momentul faptelor unii purtau cagule si erau innarmati. Un singur cartus tras a fost gasit la fata locului, potrivit Le Journal du Dimanche (JDD).

Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

Intre alte zone aflate in "umbra" se afla si cererea de rascumparare. O matusa a lui "Darius" afirma ca a primit un apel telefonic in care i se cereea sa adune suma de 15.000 de euro, iar apoi 5.000 de euro. Rude ale minorului au incercat, insa in zadar, sa stranga banii. Acesta sa fie, oare, motivul pentru care tanrul agresat a fost abandonat intr-un carucior de supermarket, la marginea drumului, cu putin inainte de miezul noptii? se intreaba L'Éxpress.

Potrivit publicatiei, misterul din jurul acestui din urma punct creste. Anchetatorii incearca sa stabileasca cine exact a gasit corpul tanarului rom aflat in agonie. JDD scrie ca ar fi proprietarul roman al unui garaj, care locuieste in apropierea taberei.

Pe de alta parte, Le Monde avanseaza doua elemente noi. Pompierii, care efectuau o operatiune in aprpiere de locul respectiv ar fi cei care ar fi alertat politia, dupa ce ar fi descoperit cele aproximativ 50 de adunate in jurul lui "Darius".

Citeste si:
Doi consilieri locali s-au bătut într-un birt din Huși....
Doi consilieri locali s-au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.