Social 24 Iunie 2014 16:45
Oamenii de afaceri Dan Adamescu si Iosif Armas, precum si judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, au fost trimisi in judecata, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Moldovan pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si sapte fapte de luare de mita, dintre care trei in forma continuata, pe Ion Stanciu pentru doua fapte de luare de mita, dintre care una forma continuata (sapte acte materiale), pe Elena Roventa si pe Ciprian Sorin Viziru pentru luare de mita. Cei patru sunt judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, in prezent fiind suspendati.

Alaturi de acestia vor fi judecati oamenii de afaceri Dan Grigore Adamescu, in arest preventiv, pentru doua fapte de dare de mita si Iosif Armas, pentru trei fapte de dare de mita, informeaza MEDIAFAX.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, pentru complicitate la doua fapte de luare de mita si instigare la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Ilie Preda, pentru dare de mita si patru fapte de complicitate la luare de mita in forma continuata, Cristina Elena Popa (fosta Candea) pentru sapte fapte de dare de mita, Emanoil Postelnicu pentru doua fapte de dare de mita si Gabriel Hanganu pentru patru fapte de dare de mita.

In rechizitoriul transmis instantei, procurorii anticoruptie arata ca cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini, a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor sau pentru a oferi modalitati de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru desemnarea preferentiala a unor administratori judiciari, atribuirea preferentiala a unor dosare de insolventa, pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.

De exemplu, noteaza anchetatorii, in schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecatorul Mircea Moldovan se angaja sa atribuie preferential, unor societati, practicieni in insolventa, anumite "dosare bune".

Citeste si:
Survivor România 2022. Care sunt concurenții trimiși în exil: „E o...
Survivor România 2022. Care...

Prin sintagma "dosare bune" in materie de insolventa se intelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa, au mentionat procurorii.

In alte cazuri, oferta s-a materializat in prezentarea importantei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecata, demersurile fiind exercitate in scopul de a-l determina pe beneficiar sa ofere sume de bani, in perspectiva desemnarii ca administrator judiciar, mai arata procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.