Social 24 Iunie 2014 14:58
Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, cercetat in dosarul presupusei santajari a lui Mircea Basescu, ramane in arest.

La Curtea de Apel Constanta s-a judecat contestatia depusa de ginerele lui Bercea Mondial la decizia Tribunalului Constanta care i-a respins, saptamana trecuta, solicitarea de inlocuire a masurii de arest preventiv cu o masura mai putin restrictiva.

Magistratii au respins contestatia lui Marius Constantin si au pastrat decizia Tribunalului Constanta, astfel ca ginerele lui Bercea Mondial va fi cercetat in continuare in stare de arest preventiv.

Decizia instantei este definitiva.

Pavel Abraham, avocatul lui Marius Constantin, a cerut instantei, miercuri, eliberarea conditionata a clientului sau pe baza probelor audio-video prezentate procurorilor DNA in dosarul in care Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, este cercetat pentru trafic de influenta.

Ginerele lui Bercea Mondial este acuzat ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, caruia i-ar fi cerut 280.000 de euro, amenintandu-l ca va face publice informatii compromitatoare. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfarsitul lunii mai.

Marius Constantin a fost trimis in judecata, luni, pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, pentru santaj cu circumstante agravante. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost trimisa in judecata pentru santaj.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea mentinerii masurii arestarii preventive in cazul lui Marius Constantin si a masurii controlului judiciar in cazul Izaurei Anghel si a lui Grinica Ion Anghel.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca in 1 noiembrie 2013 Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa dea cei 280.000 de euro.

In 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Doua zile mai tarziu, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Basescu, din Penitenciarul Colibasi, unde executa o pedeapsa cu inchisoarea intr-un alt dosar si i-a cerut sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj, astfel incat Marius Constantin sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Fiul lui Bercea Mondial a amenintat ca, in caz contrar, va dezvalui, prin intermediul presei, inregistrari care sa sutina implicarea acestuia in savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Tribunalul Bucuresti a decis, in 20 iunie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca in 27 iunie dosarul, urmand sa decida definitiv daca Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.