Social 23 Iunie 2014 15:59
Indivizii care l-au agresat pe adolescentul roman de etnie roma la Paris au tras focuri de arma in tabara in care locuia acesta, politia ajungand cu intarziere.

"Au fost focuri de arma, iar romii au inceput sa planga. Am vazut oameni cu cagule. Nu stiu cati erau, dar erau de culoare. Aveau cagule pe fete, dar li se vedeau mainile", afirma Monica, o locatara a taberei de romi, citat de MEDIAFAX.

Toata seara a fost agitatie in tabara de romi, dupa care s-au auzit noi focuri de arma, precizeaza Monica: "Trei-patru bubuituri. Era cam ora 23.00 (...)".

Politia, care a sosit cu intarziere, a gasit un cartus utilizat si trei gloante intacte.

Tanarul rom de origine romana batut cu bestitalitate la Pierrefitte pe 13 iunie a incercat sa fuga de agresori, dar acestia au inconjurat tabara de nomazi, au declarat alti martori pentru politia franceza, conform TF1. Se pare ca totul a pornit de la o spargere. Vineri, pe 13 iunie, un copil in varsta de 11 ani surprinde un hot prin efractie undeva in departamentul Seine-Saint-Denis. Mai tarziu, seara, un tanar rom in varsta de 17 ani este gasit inconstient intr-un carucior de supermarket, cu fata tumefiata.

Prezentat mai intai sub numele de Darius, in varsta de 16 ani, ulterior s-a dovedit, potrivit unor surse concordante, ca se numeste de fapt Gheorghe, are 17 ani si a fugit dintr-un centru de psihiatrie din Romania, pentru a se alatura parintilor in Franta, pe teritoriul careia a patruns sub o identitate falsa.

Echipe de politie s-au intalnit cu Mariana si Victor, doi locuitori din tabara lui "Darius". In acea vineri, catre ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei), Victor aude niste tineri la intrarea in tabara. Inarmati cu bate, ei vor sa discute cu "Darius", de la care vor sa recupereze ceea ce a furat. Tanarul este cunoscut de politie. Cu noua zile inainte de drama, ar fi fost retinut de fortele de ordine dupa ce a incercat sa fure un televizor. Dupa ce locuitorii taberei refuza sa-l predea, grupul ameninta. "Vom veni dupa el", ar fi avertizat tinerii.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Doua ore mai tarziu, grupul revine in tabara. De aceasta data au mai multe arme. Martori citeaza arme automate, bate de baseball si sabii. "Erau vreo 20 de persoane, poate mai multe", potrivit unui martor. "Darius a incercat sa fuga peste gard, dar tinerii au incercuit tabara", potrivit aceleiasi surse. Astfel tanarul a fost prins si, sub amenintarea unui pistol, a fost urcat cu forta intr-o masina.

In aceeasi seara, rapitorii i-au contactat telefonic pe parintii lui "Darius" in doua randuri. Ei au cerut o rascumparare in valoare de 15.000 de euro la primul apel, redusa la 5.000 de euro la al doilea. Mama tanarului ii cere proprietarului roman al unui garaj din vecinatate sa o ajute si sa negocieze cu rapitorii. "Le vom da tot ce a furat Darius", promite ea.

Dupa ce se duce in La Cité des Poètes, un cartier-problema vecin cu tabara, proprietarul garajului da, intamplator, peste tanar. Baiatul zace inconstient in carucior, cu fata tumefiata. "Mi-a pierit glasul. Abia respira, dar traia", isí aminteste el.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

Proprietarul garajului incearca sa-l aduca in carucior pana in tabara, dar abandoneaza la coltul strazii si pleaca in cautarea parintilor.

"Darius" este transportat imediat la Urgente, la Spitalul Lariboisière de la Paris. Primul examen de bilant este terifiant: fata tumefiata, dinti sparti, membre rupte. Tanarul a fost "linsat", probabil dupa ce a fost sechestrat intr-o pivnita, asa cum atesta funinginea de pe corp.

Politia Judiciara din departamentul Seine-Saint-Denis a fost insarcinata cu ancheta deschisa pentru rapire, sechestrare si "acte de barbarie". Ancheta se anunta dificla, deoarece principalii martori refuza sa colaboreze, de frica represaliilor, potrivit TF1.

Tanarul se afla, duminica, in continuare, intre viata si moarte. Insa avocata familiei a declarat pentru Le Journal du Dimanche ca exista o "prima mica veste buna", si anume starea tanarului inregistreaza o usoara ameliorare. Medicii i-ar fi redus doza de sedativ care-l mentine in coma indusa.

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.