Social 23 Iunie 2014 15:03
Patronul lantului de magazine Trei G, Ion Govoreanu, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare, intr-un dosar de inselaciune.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii Tribunalului Bihor s-au pronuntat, vineri, intr-un dosar de inselaciune din 2013 in care omul de afaceri Ion Govoreanu a fost trimis in judecata alaturi de un alt barbat, Ionut Alexe Ionescu, transmite MEDIAFAX.

In acest dosar, patronul lantului de magazine Trei G a fost trimis in judecata pentru inselaciune dupa ce ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,34 milioane de lei, prin neplata TVA si a altor taxe si impozite pentru comert cu zahar. Practic, prin firma For United SRL, inregistrata intr-o comuna din judetul Bihor, Govoreanu importa zahar pentru a produce "zaharom" (amestec de zahar, vanilie si cacao), dar de fapt reambala zaharul si il revindea prin intermediul unei alte societati, Simonela Impex, administrata de varul sau, Ionut Alexe Ionescu.

Tribunalul Bihor a decis ca in cazul lui Ionescu a intervenit presciptia faptelor, insa Govoreanu a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, in solidar SC For United SRL Vadu Crisului, Goroveanu trebuie sa plateasca daune materiale de 1.345.178 de lei Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Cluj-Napoca. Govoreanu mai trebuie sa achite 11.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Sentinta Tribunalului Bihor nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Oradea.

Intr-un alt dosar, aflat tot pe rolul Tribunalului Bihor, Ion Govoreanu este judecat, alaturi de alte persoane, pentru o frauda de peste 22 de milioane de euro, in baza unui dosar intocmit de DNA Oradea, care l-a acuzat de initierea si constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

In vara anului 2011, omul de afaceri a fost arestat preventiv, apoi fiind cercetat in libertate.

In ambele dosare, Govoreanu a fost acuzat ca s-a folosit de mai multe firme in insolventa, aflate pe numele unor apropiati sau ale unor persoane lipsite de resurse materiale, prin intermediul carora a facut tranzactii, sustragandu-se de la plata TVA si a accizelor.

In nume propriu sau prin membrii familiei ori prin alti apropiati, Ion Govoreanu controleaza 19 firme, toate inregistrate in judetul Bihor, cu diverse domenii de activitate, pornind de la comercializarea de alimente, fructe si legume, si pana la constructii, schimb valutar, consultanta sau asigurari, avand cifre de afaceri de ordinul milioanelor de euro anual. Multe dintre ele figureaza insa pe pierderi, iar unele au activitatea susp


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.