Social 23 Iunie 2014 11:27
Judecatorul Bogdan Barbuta, de la Judecatoria Radauti, a fost retinut, duminica seara, de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi pronuntat, in mod nelegal, 69 de hotarari judecatoresi prin care i-a recunoscut unui om de afaceri dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 41,59 de hectare.

Retinerea vine dupa ce, duminica, au avut loc 14 perchezitii in judetul Suceava, intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie judiciara, acestea avand loc la sediile unor institutii judiciare, societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Conform ordonantei de retinere, intre 22 martie 2005 – 18 octombrie 2005, judecatorul de la Judecatoria Radauti, a pronuntat, ajutat de un om de afaceri, un numar de 69 de hotarari judecatoresti, in mod nelegal.

"Prin aceste hotarari, respectivului om de afaceri i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 41,59 de hectare, pe care omul de afaceri a instrainat-o ulterior, obtinand un profit de aproximativ 4.000.000 de lei. Suprafata respectiva era initial impartita in parcele, terenurile fiind supuse regimului de publicitate reala imobiliara, respectiv, regimul de Carte funciara, situatie specifica nordului Bucovinei", arata DNA, in comunicatul de presa, citat de MEDIAFAX.

Conform sursei citate, avand in vedere aceasta situatie, omul de afaceri a intampinat greutati la dobandirea celor 79 parcele - avand o suprafata totala de 41,59 ha -, al caror drept de proprietate nu
putea fi transmis prin vanzare-cumparare pe cale notariala, intrucat nu se dezbatuse succesiunea si existau mai multi proprietari in coindiviziune, iar succesorii nu isi inscrisesera respectivul drept de proprietate in Cartea funciara.

Pentru a rezolva situatia, spun anchetatorii, omul de afaceri a apelat la judecatorul Barbuta, caruia i-a cerut , iar acesta din urma a acceptat sa emita 69 de hotarari judecatoresti.

"Cele 69 de hotarari judecatoresti au fost emise cu incalcarea dispozitiilor legale in vigoare, dupa un plan bine elaborat, pus la cale de catre judecatorul Barbuta Bogdan-Ilarion-Costica impreuna cu omul de afaceri", conform DNA.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca in 20 iunie 2006, magistratul, in baza unui antecontract de vanzare-cumparare falsificat si cu nerespectarea conditiilor legale, a admis o actiune civila prin care a constatat existenta dreptului de proprietate in patrimoniul unei persoane, interpusa omului de afaceri, asupra unui imobil din municipiul Radauti, facilitand astfel inscrierea in Cartea funciara a dreptului de proprietate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.