Social 20 Iunie 2014 16:54
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a declarat, pentru Gandul, ca va formula o sesizare la CSM si la CNA cu privire la "afirmatiile mincinoase, de o gravitate extrema", care au vizat decredibilizarea sa si a procurorilor din DNA.

Codruta Kovesi a spus ca a decis, vineri, sa formuleze o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii, dar si la Consiliul National al Audiovizualului cu privire la "afirmatiile mincinoase, de o gravitate extrema" formulate joi.

"In astfel de cazuri ne folosim de caile legale si raspundem legal impotriva afirmatiilor defaimatoare care se fac la adresa institutiei sau la adresa procurorilor din cadrul ei, dar si in cazul atacurilor la viata privata a magistratilor. In aceeasi masura, ma gandesc sa ii actionez in instanta pe cei care fac astfel de afirmatii mincinoase doar cu scopul de a stirbi autoritatea profesionala a colectivului de procurori. Vreau sa va spun ca dincolo de incercarile esuate de a intimida activitatea procurorilor DNA , procurorii isi vor continua activitatea cu aceeasi impartialitate si profesionalism activitatea anticoruptie", a mai spus Laura Codruta Kovesi, potrivit MEDIAFAX.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus joi, inainte de a fi audiat la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de Mircea Basescu, fratele presedintelui, ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustinea ca ar fi implicat in acest caz. Declaratiile au fost facute in timp ce Bercea Mondial era in duba cu care fusese adus de la Penitenciarul Colibasi si urma sa fie dus in fata procurorilor structurii centrale a DNA pentru a da declaratii.

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspectiei Judiciare sa faca verificari in vederea apararii independentei justitiei, dupa ce au fost facute declaratii referitoare la presupuse fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de presedintele ICCJ, Livia Stanciu, si seful DNA, Codruta Kovesi.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

"Astazi, 20 iunie 2014, in temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, in raport cu declaratiile ce pun in pericol statul de drept, vehiculate in mass-media in data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Potrivit articolului 30, alineatul 1 al Legii 317/2004, "Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul si obligatia de a se sesiza si din oficiu pentru a apara judecatorii si procurorii impotriva oricarui act care le-ar putea afecta independenta sau impartialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii apara reputatia profesionala a judecatorilor si procurorilor".

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.