Social 11 Iunie 2014 16:12
Autoritatile din Ramnicu Valcea au alocat peste 73.000 de euro pentru construirea unei toalete publice in parcul din centrul orasului, investitia, initiata de fostul primar Emilian Francu, condamnat pentru coruptie, fiind aprobata de majoritatea consilierilor locali ai orasului.

Consiliul Local Ramnicu Valcea a aprobat, in sedinta ordinara de la sfarsitul lunii mai, construirea unei toalete al carei pret depaseste 73.000 de euro, aceasta urmand sa fie amplasata in parcul "Mircea cel Batran" din centrul municipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Hotararea numarul 110 a Consiliului Local Ramnicu Valcea, prin care se aproba Studiul de fezabilitate "amenajare toaleta publica in parcul Mircea cel Batran", prevede aprobarea devizului general in valoare de 332.577 lei cu TVA, respectiv 73.304 de euro pentru construirea unei toalete publice in parcul din centrul orasului. Aceasta hotarare a fost aprobata in unanimitate de 13 dintre cei 23 de consilieri locali prezenti la sedinta, respectiv de alesii locali ai PSD, UNPR si PPDD.

Purtatorul de cuvant al Primariei Ramnicu Valcea, Daniel Ionescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca aceasta investitie a fost initiata in luna decembrie a anului trecut, iar intre timp a fost realizat studiul de fezabilitate care prevede costurile constructiei.

Toaleta publica la fi construita, conform proiectului, pe doua niveluri, unul suprateran, destinat exclusiv persoanelor cu dizabilitati si unul subteran, destinat persoanelor care nu au probleme de accesibilitate. Instalatiile sanitare folosite vor fi, conform studiului de fezabilitate, din categoria celor "antivandalism", a mai spus Daniel Ionescu.

La randul sau, primarul interimar al municipiului Ramnicu Valcea, Gigi Matei, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca autoritatile locale sunt obligate sa realizeze investitia intrucat a fost facut studiul de fezabilitate.

"S-a platit proiectarea, 260 de milioane (lei vechi – n.r.) si eu sunt obligat sa pun in practica, pentru ca legea spune ca in momentul in care se fac cheltuieli de consultanta, de proiectare pentru un obiectiv, el trebuie realizat, pentru ca altfel atrage raspunderea penala", a spus Gigi Matei. Potrivit primarului interimar Gigi Matei, fostul primar Emilian Francu, care in prezent se afla in detentie, avand o condamnare definitiva pentru coruptie, este cel care a semnat contractul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.