Social 31 Mai 2014 15:41
Copiii, dar si adultii, sunt asteptati duminica, de 1 Iunie, la Ziua Portilor Deschise organizata de Ministerul Afacerilor Interne, eveniment la care, intre altele, vor putea vizita interiorul sediului, inclusiv celebrul balcon al Revolutiei din 1989, si expozitia vehiculelor de interventie.

Aflata la a sasea editie, Ziua Portilor Deschise la MAI este organizata cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, intre orele 9.00 si 12.00, la sediul institutiei, din Piata Revolutiei. Cu acest prilej, informeaza MAI, cei mici si cei mari vor avea ocazia sa viziteze standurile expozitionale ale Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale de Pasapoarte, Directiei pentru Evidenta Persoanei, Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Nationale, transmite MEDIAFAX.

Copiii, si nu numai, vor avea posibilitatea de a vizita si interiorul cladirii - salile de festivitati, balconul care marcheaza inceputul democratiei postbelice in Romania.

In parcarea sediului MAI, vor fi expuse autovehicule si mijloace specifice de interventie ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor, precum si un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviatie. De asemenea, cei mici sunt asteptati de catre specialistii criminalisti, cainii politisti, robotul pirotehnic, motociclistii si echipajele speciale ale Politiei Rutiere, luptatorii trupelor speciale si echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Pe de alta parte, tinerii interesati de o cariera intr-una dintre structurile MAI vor avea ocazia sa cunoasca oferta educationala a unitatilor de invatamant, iar studentii Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" vor fi in masura sa prezinte detalii celor care vor sa urmeze o cariera de politist, jandarm, pompier sau arhivist, se mai arata intr-un comunicat transmis, sambata, de MAI.

Pentru accesul in cladirea MAI, copiii peste 14 ani si adultii vor trebui sa prezinte, la intrare, documentul de identitate.

Tot duminica, si jandarmii bucuresteni ii asteapta pe cei mici sa sarbatoreasca impreuna Ziua Copilului.

"Jandarmeria Capitalei va participa alaturi de Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Bucuresti, la celebrarea Zilei Internationale a Copilului. In cinstea acestui eveniment, cei mici vor avea parte de momente speciale in Parcul Herastrau, intrarea 'Charles de Gaulle', unde, incepand cu ora 10.00, va fi organizat un punct de informare la care se va prezenta dotarea Jandarmeriei Capitalei (se prezinta tinuta de misiune, autovehiculele si materialele de interventie)", se arata intr-un comunicat remis de Jandarmeria Capitalei.

Citeste si:
Dosar 10 August. Șefii din Jandarmerie vor putea scăpa de acuzații...
Dosar 10 August. Șefii din...

Totodata, vor avea loc exercitii demonstrative de prindere a infractorilor, dresaj canin si patrulare, executate de jandarmii bucuresteni din cadrul Detasamentului de Cavalerie si Caini de Serviciu, iar caii Jandarmeriei vor sta la dispozitie pentru plimbari, filmari sau fotografii.

Cu aceeasi ocazie, Camera Deputatilor a organizat, sambata, cea de a cincea editie a evenimentului "Porti deschise pentru copii". In circuitul "turistic" deschis la ora 10.00 sunt incluse cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, sala de Plen, salile "Mihai Viteazul" si "C.A. Rosetti" si sala de primiri oficiale "I. G. Duca".

La randul sau, Statul Major al Fortelor Aeriene a organizat, tot sambata, Ziua Portilor Deschise, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.