Social 30 Mai 2014 09:59
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv, joi seara, de magistratii Curtii de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj a emis, joi seara, mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele sefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, si a oamenilor de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean.

Sedinta de judecata a magistratilor Curtii de Apel Cluj a durat peste cinci ore, transmite MEDIAFAX.

Tiberiu Ban, unul dintre avocatii lui Horea Uioreanu, a declarat ca decizia Curtii de Apel Cluj va fi atacata in termen de 48 de ore, iar contestatia va fi judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Domnul Uioreanu si-a mentinut declaratiile date in cursul urmaririi penale si in declaratia data in fata judecatorului de la Curtea de Apel. Conteaza care sunt temeiurile care justifica luarea unei astfel de masuri. Sunt anumite parti din acuze pe care nu le contesta sub nuanta formulata de procurori", a spus Ban.

La iesirea din sala de judecata, niciunul dintre cei trei nu a facut declaratii.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean, retinuti de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, au fost dusi, joi, dupa ora 14.30, la Curtea de Apel Cluj, cu propunerea de arestare preventiva. Uioreanu a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie, dupa aproximativ sase ore de audieri la sediul DNA Cluj, unde fusese adus in urma unor perchezitii facute la sediul CJ si la locuinta sa.

De asemenea, au fost retinuti omul de afaceri Ioan Ben e, proprietarul Napoca Constructii SA, firma care a realizat noua pista a Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, si Vasile Pogacean, asociat si administrator SC Sinai Comimpex SRL Iclod.

Potrivit DNA, Uioreanu este urmarit penal pentru cinci infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv sapte acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (doua acte materiale) si complicitate la spalare de bani. In acelasi dosar este urmarit penal si omul de afaceri Vasile Pogacean, asociat si administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, pentru doua infractiuni de dare de mita, ambele in forma continuata (10 acte materiale, respectiv doua acte materiale).

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

DNA sustine ca exista probe potrivit carora presedintele CJ Cluj, omul de afaceri Vasile Pogacean si alte persoane ar fi comis fapte de coruptie, "in contextul alocarii unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului Judetean Cluj pentru plata unor contracte finantate de institutia judeteana, respectiv pentru incheierea de noi contracte sau acte aditionale la acestea, pentru organizarea de licitatii trucate, scopul urmarit fiind de a obtine foloase materiale necuvenite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.