Social27 Mai 201414:21

Lectura de un minut

Daca am face un sondaj, cu siguranta multe persoane au probleme cu kilogramele.

Adesea tindem sa ne bucuram atunci cand slabim, insa daca slabirea se produce rapid, fara a exista un motiv clar pentru pierderea in greutate (dieta sau exercitii fizice – stresul nu este luat in considerare ca fiind motiv de slabire, ci de boala) inseamna ca undeva in organism se exista un proces consumtiv sau o asimilare ineficienta a nutrientilor.

Cauze patologice care te slabesc

  • Cancerul
Cancerul reprezinta una din cele mai agresive boli consumtive. In faze intiale nu toate cancerele slabesc, insa atunci cand s-a depasit faza usoara, cea care prin tratament poate fi vindecata in totalitate, cancerul ia amploare si devine manisfest simptomatic. Printre primele manifestari enumeram: slabirea, depresia, oboseala, scaderea functiei organului sau organelor afectate.
  • Hipertiroidia
Hormonii secretati de tiroida (o glanda situata anterior de laringe, la nivelul gatului) au efect de stimulare a metabolismului. Secretati in catitati normale, hormonii tiroidieni asigura un bun tonus fizic si intelectual de-a lungul zilei, insa atunci cand sunt secretati in exces persoana respectiva devine foarte dinamica, nelinistita, cu transpiratii, insomnie, perioade de ideatie alternand cu perioade de slaba concentrare etc. Un simptom caracterisitc (dar nu pategnomonic) il reprezinta scaderea in greutate. Adesea persoanele foarte active si slabe sufera de hipertiroidie. Un control al hormonilor tiroidieni poate decela patologia.

Citeste articolul complet pe Healthy.ro.

Citeste si:
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu ești fericit la locul...
Ce se întâmplă în corpul tău...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.