Social 20 Mai 2014 18:26
Copilotul Razvan Petrescu, ranit in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie in Muntii Apuseni, ar putea fi declarat apt de munca si reveni la mansa din august.

Tatal copilotului, Dan Petrescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca, la patru luni de la accident, starea de sanatate a lui Razvan Petrescu este buna, iar medicii sunt optimisti.

"Razvan este, de doua luni, la o clinica de recuperare din Caciulata, unde urmeaza un tratament de recuperare, mai are probleme la piciorul stang. La inceputul lunii iunie va mai merge la Cluj-Napoca pentru o noua radiografie, dar starea sa de sanatate e buna, evolutia e favorabila, medicii fiind optimisti. Noi estimam ca in luna august ar putea fi declarat apt de munca si se va putea intoarce la mansa. Va urma un consult de specialitate la finalul caruia speram sa reprimeasca licenta medicala care sa ii permita sa zboare din nou", a spus Dan Petrescu.

Potrivit acestuia, dupa externarea din Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, in 21 februarie, Razvan Petrescu a urmat acasa un tratament cu un kinetoterapeut.

In accidentul aviatic din 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata, iar copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius au fost raniti.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Cercetarile in dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta, in 4 februarie, din cauza ca trebuie audiate persoane din institutii centrale ale statului cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta.

Citeste si:
Reducere de 50% pentru facturile la energie. Cine beneficiază de...
Reducere de 50% pentru...

Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, declara atunci ca in cazul accidentului aviatic din Apuseni exista "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.