Social 16 Mai 2014 17:08
Bucuresti se afla in topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere in preferintele turistilor americani pentru aceasta vara, potrivit unui sondaj realizat de American Express Travel, divizia de turism a grupului financiar american American Express.

Capitala Romaniei ocupa locul 10 in randul destinatiilor in ascensiune in preferintele de vacanta ale americanilor.

Pe primele cinci locuri din top zece se afla Manaus, Recife, Salvador, Rio de Janeiro si Sao Paulo, toate din Brazilia, urmate de Santorini (Grecia), Hilton Head (SUA), Grand Junction (SUA), Milano si Bucuresti.

"Daca orase precum Londra sau Orlando sunt favorite tot timpul, rezervarea de vacante in destinatii cu cele mai mari cresteri fata de anul trecut indica o atitudine mai aventuroasa in randul turistilor din acest an", potrivit American Express Travel.

American Express Travel a obtinut datele in urma unui sondaj realizat in randul celor aproape 300 de agenti de turism pentru perioada vacantelor de vara, 1 iunie-31 august.

"Desi putin surprinzator, rezultatul studiului este firesc. Cresterea interesului pentru Bucuresti si Romania confirma faptul ca americanii care au vizitat vestul si centrul Europei doresc sa revina sa descopere si estul continentului. Croazierele pe Dunare - pana la Marea Neagra - sunt tot mai populare, iar evenimentele din Ucraina au determinat multe companii de croziere maritime sa includa Constanta intre porturile vizitate de vasele care navigheaza in Marea Neagra. Sper ca municipiul Contanta si orasele de pe malurile romanesc si bulgar ale Dunarii sa primeasca cu ospitalitate pe pasagerii de la bordul navelor de croaziera si sa ii motiveze sa revina in Romania si sa descopere si alte zone ale tarii", a declarat pentru MEDIAFAX Simion Alb, seful Biroului de Turism al Romaniei din America de Nord.

Aproape jumatate din agentii de turism consultati de American Express Travel au afirmat ca numarul rezervarilor a crescut fata de anul trecut, chiar daca 67% afirma ca si preturile au urcat in aceasta perioada.

Cele mai populare destinatii pentru turistii americani in aceasta vara sunt Londra, Paris, Roma, Orlando (SUA), New York, Kahului (SUA-Hawaii), San Francisco, Cancun (Mexic), Los Angeles si Honolulu.

Durata medie a vacantelor de vara este de 10 zile, potrivit sondajului. Peste 40% dintre agentii consultati au afirmat ca americanii prefera experientele relaxante, precum vacantele all-inclusive la plaja, in timp ce 34% spun ca turistii vor sa cunoasca cat mai bine cultura locala a destinatiei.

Croazierele raman, de asemenea, populare, in randul turistilor din SUA, au afirmat agentii American Express Travel.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.