Social 16 Mai 2014 12:55
Politistii de frontiera constanteni au capturat aproximativ trei tone de calcan, pe care doi cetateni bulgari si un roman incercau sa il scoata din tara pe la Vama Veche.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, miercuri seara, in baza unei informatii, lucratori ai Grupului de Nave Constanta au oprit pentru control o autoutilitara inmatriculata in Bulgaria, in care se aflau doi cetateni bulgari si un roman, care transportau 1.500 de kilograme de peste, din specia calcan, informeaza MEDIAFAX.

Din declaratiile celor trei a reiesit ca marfa trebuia sa ajunga in Bulgaria, dar au prezentat documente fiscale pentru o cantitate mai mica de peste decat cea transportata.

Avand suspiciuni cu privire la legalitatea transportului si provenienta pestelui, politistii de frontiera au ridicat intreaga cantitate in vederea continuarii cercetarilor.

Dupa 24 de ore, joi seara, in jurul orei 19.30, in punctul de frontiera de la Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de iesire din tara aceiasi cetateni bulgari si cel roman, care calatoreau cu acelasi mijloc de transport. In autoutilitara au fost gasite alte 1.169 de kilograme de calcan, pentru care barbatii au prezentat alte documente fiscale, tot neconforme cu transportul efectuat.

Din verificari a reiesit ca ambele transporturi de peste erau expediate de la o firma din judetul Constanta pentru o societate comerciala din Bulgaria.

Politistii de frontiera au ridicat autoutilitara si mai multe documente fiscale in vederea continuarii cercetarilor, iar pestele a fost predat spre valorificare unor societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei doi bulgari si romanul, cu varste cuprinse intre 40 si 56 ani, sunt cercetati pentru evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala, si "detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste". Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera constanteni, in cooperarare cu reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura - Directia Maritima Constanta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.