Social 15 Mai 2014 12:29
Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean Arges fac, joi, 28 de perchezitii domiciliare si la sediile unor firme intr-un dosar de evaziune fiscala, taiere fara drept si sustragere de arbori, uz de fals, luare si dare de mita cu un prejudiciu creat bugetului de stat evaluat la 200.000 de lei.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arges, 26 dintre perchezitii se desfasoara in judetul Arges si doua pe raza judetului Dambovita, descinderile avand loc la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane banuite de savarsirea mai multor infractiuni in urma carora a fost prejudiciat bugetul de stat, transmite MEDIAFAX.

In cursul cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca, din luna septembrie a anului 2012 si pana in prezent, in judetele Arges si Dambovita, persoanele banuite in acest dosar ar fi achizitionat si comercializat material lemnos, ascunzand sursa impozabila, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Anchetatorii presupun ca materialul lemnos care a facut obiectul acestor tranzactii comerciale ar fi provenit din taierea fara drept si sustragerea de arbori din fondul forestier national.

De asemenea, exista suspiciunea ca angajati ai unor ocoale silvice private si de stat si reprezentanti ai unor societati comerciale nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu, ar fi eliberat in fals avize de insotire a materialului lemnos, primind in schimb diferite sume de bani, iar documentele cu date false ar fi fost folosite la transportul si comercializarea de material lemnos, mai precizeaza comunicatul IPJ Arges.

Anchetatorii din acest dosar au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat estimat la 200.000 lei.

La descinderile de joi participa 90 de politisti, insotiti de jandarmi, actiunea beneficiind de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. si DIPI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.