Social 14 Mai 2014 12:20
Mihai Stoica, condamnat definitiv in dosarul transferurilor, le-a spus anchetatorilor ca nici judecatorul Mustata, nici apropiati ai sai nu i-au facut propuneri

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Stoica a fost audiat de anchetatori, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in 6 mai.

Potrivit acelorasi surse, declaratia lui Mihai Stoica a fost una scurta, acesta aratand ca nu are vreo legatura cu faptele de care este acuzat judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti.

Anchetatorii l-au intrebat pe Stoica daca il cunoaste pe magistrat sau pe complicii acestuia, respectiv grefiera Mariana Curea, Florian Alexandru, apropiat al clanului Camataru, si Ion Boraciu, detinatorul unei ferme de animale, iar acesta a aratat ca nu.

Totodata, spun sursele citate, Stoica a mentionat ca nici vreun apropiat al sau nu i-ar cunoaste pe acestia si ca nu a venit nimeni la el cu propuneri privind solutionarea favorabila a contestatiei sale impotriva deciziei definitive prin care a fost trimis la inchisoare.

In acest context, Mihai Stoica le-a aratat procurorilor DNA ca numele sau a fost folosit de cei implicati in dosarul judecatorului Mustata fara ca el sa aiba cunostinta despre acest lucru si fara acordul sau.

Procurorii au audiat in acest caz si alte persoane, mai spun sursele citate, care sustin ca este posibil sa fie vizati in ancheta si colegi ai judecatorului Stan Mustata.

Aceleasi surse mentioneaza ca probele din dosarul lui Mustata obtinute in mediu ambiental, respectiv inregistrarile audio, dovedesc in mod clar faptele de care sunt acuzati magistratul si complicii sai. Conform surselor citate, tehnica de inregistrare a fost montata de DNA si in localurile frecventate de Mustata si complicii sai, nu doar in apartamentul lui Ioan Boraci.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in 8 mai, sa il suspende pe judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv ca acesta sa ramana in arest.

Citeste si:
Geanina Terceanu, internata in stare grava
Update  Fosta judecatoare...

Judecatorul Stan Mustata si grefiera Mariana Curea, arestati preventiv in dosarul de mita pentru solutii favorabile unor inculpati si condamnati, raman in detentie, a decis definitiv, tot in 8 mai, instanta suprema, care a respins contestatiile celor doi.

Mustata si Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, au fost arestati preventiv in 30 aprilie, printr-o decizie luata de aceeasi instanta.

Judecatorul care a dispus arestarea preventiva a aratat, in motivare, ca faptele de coruptie ale lui Stan Mustata sunt "cu mult anterioare momentului in care a fost inceputa ancheta" si ca probele adunate de anchetatori dovedesc acuzatiile aduse.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca la nivelul fostului Parchet National Anticoruptie se stia inca din 2005 ca judecatorul Stan Mustata cerea intre 5.000 si 7.000 de euro de la persoane vizate in dosarele penale pe care le judeca, iar in 2008 o colega a magistratului s-a plans de atitudinea lui.

Citeste si:
MM Stoica a fost eliberat! "Acum sunt un om schimbat"
MM Stoica a fost eliberat!...

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat ca in acest dosar sunt urmariti penal si Ion Boraciu si Florian Alexandru, prin intermediul carora Mustata ar fi cerut bani de la unii inculpati si condamnati, in schimbul unor pronuntari favorabile acestora.

Potrivit anchetatorilor, in 2013, Mustata, Boraciu si Alexandru au constituit un grup infractional organizat, sprijinit de Curea, in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara, urmarind obtinerea de beneficii materiale.

"In acest context, in perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, membrii grupului au accesat informatii cu caracter confidential din dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea identificarii si contactarii mituitorilor si cumparatorilor de influenta, in scopul pretinderii de la acestia a unor foloase materiale, in schimbul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile", a aratat DNA.

Citeste si:
Ce spun avocații despre Monica Odagiu. Actrița a ucis un bărbat de...
Ce spun avocații despre...

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca o contestatie in anulare formulata de Mihai Stoica, o cerere de reducere a pedepsei si una de eliberare din arest se numara printre dosarele in legatura cu care judecatorul Stan Mustata ar fi cerut mita de la inculpati si condamnati, in schimbul unor solutii favorabile acestora.

Potrivit DNA, in acest dosar sunt urmarite penal sase persoane, suspectate de luare de mita, trafic de influenta, cumparare sau folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.