Judecarea cererii lui Mihai Stoica de schimbare a regimului de executare a pedepsei a fost amanata, miercuri, pentru ca avocatii lui au renuntat la caz.

Mihai Stoica a formulat, in 8 aprilie, la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de schimbare a regimului de executare a pedepsei de trei ani si sase luni primite in dosarul transferurilor de jucatori, in prezent acesta avand regim inchis.

Judecatoria Sectorului 5 trebuia sa ia in discutie miercuri cererea lui Mihai Stoica, insa judecarea dosarului a fost amanata pentru ca avocatii acestuia au reziliat contractul de reprezentare.

Instanta a acordat un nou termen in acest dosar la 14 mai, data pana la care fostul manager general al FC Steaua va trebui sa-si angajeze alti aparatori.

Numele lui Mihai Stoica si cel al avocatei acestuia au aparut in referatul cu propunerea de arestare a judecatorului Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuia sa solutioneze dosarul in care fostul manager al FC Steaua a solicitat anularea condamnarii primite in dosarul transferurilor. Potrivit referatului procurorilor, judecatorul Stan Mustata ar fi incercat sa ii ceara lui Mihai Stoica bani pentru a da o decizie favorabila.

In 25 aprilie, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, din care facea parte si Stan Mustata, a declarat contestatia in anulare a lui Mihai Stoica ca fiind admisibila in principiu si a amanat judecarea cauzei pentru 23 mai.

Intr-un alt dosar, Judecatoria Sectorului 5 ar fi trebuit sa ia in discutie, tot miercuri, cererea lui George Copos - condamnat la trei ani si opt luni, in dosarul transferurilor - de schimbare a regimului de executare a detentiei, acesta fiind incarcerat la Penitenciarul Rahova, in regim inchis. Si acest proces a fost amanat, pentru ca la dosar nu a fost depusa decizia judecatorului delegat de la penitenciar, instanta stabilind termenul de judecata tot in 14 mai.

Un alt condamnat in dosarul transferurilor de jucatori, Gheorghe Popescu, care are de executat o pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, a formulat o cerere de schimbare a regimului, care ar fi trebuit sa se judece marti, insa acest proces nu a mai avut loc pentru ca Popescu si-a retras solicitarea.

Citeste si:
Mihai Stoica, implicat intr-o bataie in club: Mi-am iesit din minti
Mihai Stoica, implicat intr-o...

Si Gigi Netoiu, condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor si incarcerat la Penitenciarul Craiova, a cerut instantei schimbarea regimului de detentie din inchis in semideschis. Judecatoria Craiova ar urma sa ia o decizie in acest sens la 8 mai.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali sunt incarcerati la Penitenciarul Slobozia, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica si George Copos executa pedepsele la Penitenciarul Rahova, iar Gigi Netoiu este inchis la Penitenciarul Craiova, toti avand regim inchis de detentie. Jean Padureanu executa pedeapsa in regim semideschis, fiind incarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Citeste si:
Fiica Andreei Antonescu a rămas cu tatăl ei, după divorțul...
Fiica Andreei Antonescu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.