Campania pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European va fi reflectata la Societatea Romana de Televiziune (SRTv) in emisiuni difuzate de TVR 1 si de studiourile teritoriale.

Potrivit sursei citate, Televiziunea Romana va asigura publicului accesul la informatiile privind candidatii in alegerile pentru Parlamentul European, desfasurate pe 25 mai. Campania electorala va fi reflectata in emisiuni difuzate de TVR 1 si de studiourile teritoriale.

TVR 1 va difuza zece emisiuni de dezbateri si 13 emisiuni de promovare.

In cadrul emisiunilor de dezbateri, candidatii vor avea posibilitatea sa-si prezinte proiectele politice pe care vor sa le sustina in Parlamentului European. Emisiunile vor fi moderate de jurnalistul Radu Radulescu, reporter si prezentator al emisiunii "Parlamentul Romaniei". In emisiunile de promovare vor fi difuzate reportaje din campanie, interviuri si spoturi de prezentare a competitorilor. Pe parcursul campaniei electorale, TVR 1 va difuza in total 845 de minute dedicate alegerilor europarlamentare.

Prima editie a emisiunii "Alegeri europarlamentare 2014" va fi difuzata vineri, 25 aprilie, de la ora 18.50, pe TVR 1.

Totodata, studiourile TVR din Craiova, Timisoara, Targu-Mures, Cluj-Napoca si Iasi vor difuza, in medie, 720 de minute, pentru fiecare studio regional, cu emisiuni proprii referitoare la campania electorala.

De asemenea, Televiziunea Romana difuzeaza spotul de promovare a alegerilor europene, realizat de Parlamentul European, pentru constientizarea in randul electoratului a importantei scrutinului.

Desfasurarea campaniei electorale la Televiziunea Romana este gratuita, in acord cu misiunea publica a TVR de a asigura accesul publicului la informatie.

Potrivit SRTv, emisiunile electorale difuzate de TVR in cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din anul 2012 au fost apreciate ca echilibrate, in raportul observatorilor OSCE.

Citeste si:
Peste 30.000 de români din diaspora s-au înscris la europarlamentare
Peste 30.000 de români din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.