Judecarea contestatiei privind anularea pedepsei primita de Mihai Stoica in dosarul transferurilor de jucatori a fost amanata, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, pana la 23 mai, acesta spunand imediat dupa aceasta decizie ca face inchisoare degeaba.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis sa amane judecarea contestatiei in anulare formulata de Mihai Stoica intrucat avocatii acestuia au depus la dosar minuta unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind aplicarea prescriptiei penale. Potrivit acestei decizii, prescriptia este o institutie autonoma, motiv pentru care magistratii o pot aplica in functie de Codul penal - fie cel vechi, fie cel nou - in functie de cel care ii este mai favorabil inculpatului.

Judecatorii CAB au decis sa amane discutarea acestei contestatii pentru ca motivarea deciziei ICCJ nu a fost publicata in Monitorul Oficial. La auzul acestei decizii, Mihai Stoica a tinut sa precizeze ca judecatorilor le este usor sa vorbeasca, insa el sta in puscarie.

"Sunt singurul condamnat caruia nu i s-a cerut pedeapsa. Ministerul Public n-a cerut pedeapsa in cazul meu. Va este usor sa amanati, dar eu fac puscarie degeaba. (...) Am venit de la ora 6.00 dimineata, pentru ca dumneravoastra sa amanati acum. E usor de vorbit, insa eu stau la puscarie", a spus fostul manager general al echipei Steaua Bucuresti.

Instanta a amanat pana la 23 mai judecarea acestei contestatii.

Mai multi fotbalisti stelisti, intre care Alexandru Chipciu, Claudiu Keseru, Mihai Pintilii, Iasmin Latovlevici si Lukasz Szukala, au fost la Curtea de Apel pentru a-l sustine pe fostul manager general Mihai Stoica la judecarea contestatiei in anulare in cazul condamnarii primite in dosarul transferurilor de jucatori.

Mihai Stoica a fost adus, vineri, in jurul orei 9.00 la Curtea de Apel Bucuresti, de la Penitenciarul Rahova.

In acest dosar, judecatorii de la CAB vor decide daca vor anula pedeapsa pe care a primit-o in dosarul transferurilor de jucatori.

Avocatii lui Stoica spun ca a fost aplicata gresit legea penala mai favorabila, motiv pentru care el a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare. Astfel, daca magistratii vor admite, in final, contestatia lui Mihai Stoica el ar putea fi eliberat. Decizia pe care o va lua CAB va fi una definitiva.

Citeste si:
Oana Roman, dezvăluiri uluitoare despre căsnicia pe care a avut-o...
Oana Roman, dezvăluiri...

La instanta bucuresteana au venit, vineri, mai multi jucatori stelisti pentru a-l sustine pe Mihai Stoica, insa avand in vedere faptul ca dosarul nu a fost luat in discutie la primele ore ale diminetii, fotbalistii au parasit Curtea de Apel.

Tot vineri, magistratii vor decide daca sesizarea depusa de fostul presedinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, poate fi admisa in principiu.
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, in 4 martie, pe Jean Padureanu la trei ani si patru luni de inchisoare, pe George Copos la trei ani si opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani si sase luni, pe Cristian Borcea si Ioan Becali la cate sase ani si patru luni, pe Victor Becali la patru ani si opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, iar pe Gigi Netoiu la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Avocatii lui Cristian Borcea si Mihai Stoica au depus la Curtea de Apel Bucuresti contestatie in anulare in cazul condamnarilor primite in dosarul transferurilor de jucatori.

Citeste si:
Mihai Stoica, implicat intr-o bataie in club: Mi-am iesit din minti
Mihai Stoica, implicat intr-o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.