Directia Nationala Anticoruptie cere aviz pentru arestarea preventiva a deputatului Florin Popescu, in dosarul in care este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Aurelian Popescu, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

"Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", arata DNA, in cererea transmisa procurorului general.

DNA a precizat, intr-un comunicat de presa, ca cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Astfel, din probele administrate rezulta ca infractiunea ce ar fi fost savarsita de Florin Popescu este sanctionata de lege cu pedeapsa inchisorii mai mare de patru ani si exista probe ca lasarea acestuia in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

Anterior, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor presedinte al organizatiei Dambovita a unui partid politic, in prezent deputat, pentru infractiunea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000, si anume folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, pentru a nu se descoperi fapta de coruptie, omul de afaceri de la care Florin Popescu ar fi cerut cele peste 70 de tone de pui a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri".

Detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu impreuna cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urma, sustin anchetatorii.

Deputatul Florin Popescu, fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012, a fost miercuri la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta calitatea procesuala de inculpat si acuzatiile din dosar.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.