Numarul localitatilor din judetul Teleorman afectate de inundatii in urma revarsarii mai multor rauri si paraie a ajuns la 22, apa intrand in peste 160 de case.

Apele revarsate ale mai multor rauri si paraie continua sa provoace pagube in judetul Teleorman, 22 de localitati, intre care municipiile Alexandria si Rosiorii de Vede, fiind afectate de inundatii, conform datelor furnizate, miercuri, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ultimului bilant al inundatiilor, la Alexandria viiturile au afectat un pod peste DN 6 (E70), ai carui piloni de sustinere s-au erodat, si un poligon care apartine Clubului Sportiv Teleorman. In Rosiorii de Vede opt curti au fost inundate dupa revarsarea raului Bratcov.

De asemenea, 27 de sate din 20 de comune au fost inundate dupa ce raurile Teleorman, Vedea, Burdea, Tecuci, Cainelui si mai multe paraie au iesit din matca. Astfel, sunt afectate 167 de case, 403 curti, 639 de anexe gospodaresti. Cinci persoane au fost evacuate, iar numarul animalelor scoase din gospodarii pentru a fi salvate a ajuns la aproape 800.

Totodata, patru poduri si 45 de podete au fost avariate de ape si peste 50 de kilometri de drumuri judetene si comunale au fost inundate. De asemenea, au fost inundate peste 1.362 de hectare de teren arabil si 1.325 hectare de fanete.

Conform datelor furnizate de ISU Teleorman, apele au afectat mii de hectare de terenuri aflate in administrarea Directiei Silvice Teleorman. Astfel, sunt inundate aproximativ 2.265 hectare de padure, 46,7 hectare plantatii tinere, 16 hectare cu semanaturi de ghinda, 9,5 hectare cu semanaturi in pepiniere silvice.

De asemenea, drumul forestier Trivalea din raza ocolului silvic Slavesti a fost afectat pe o lungime de aproximativ 1,7 kilometri. O suprafata de jumatate de hectar de fond forestier fara vegetatie forestiera, proprietate privata cu contract de servicii silvice de paza padurii din raza ocolului silvic Alexandria, s-a surpat, fiind luata de apele raului Vedea.

Citeste si:
Zelenski:„Aproximativ 2.000 de localităţi mai trebuie eliberate de...
Zelenski: „Aproximativ 2.000...

In urma revarsarii raului Vedea, au mai fost inundate patru statii de evacuare a apei aflate in administrarea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.