Traian Basescu spune despre avocata pe care a gratiat-o in trecut de doua ori avea sase copii ca ar gratia-o din nou avand in vedere situatia ei de familie.

"Parerea mea este ca si Antena 3 si RTV-ul lui Ghita fac aceasta propaganda pe bani. In primul rand trebuie sa plece de la urmatorul considerent (...) gratierea este un act de vointa al presedintelui , act pe care nu il motiveaza. Eu nu dau socoteala nici Antenelor, nici lui Ghita, de ce am gratiat-o pe aceasta avocata. (...) Nu-i raportez nici lui Ghita, nici lui Voiculescu, de ce pe avocata asta am gratiat-o, iar pe Gigi Becali, nu, sau daca Voiculescu va fi condamnat definitiv, sigur ca nu va fi gratiat, sa nu fie vreo campanie pe la Antena 3 de ce l-am gratiat", a spus seful statului, la Realitatea TV.

Presedintele a prezentat cazul avocatei pe care a gratiat-o, aratand ca "femeia asta a facut falsuri in procese de restituire, sau daca nu le-a facut ea, a stiut de ele, pentru ca a fost parte".

"Avea sase copii, cand am luat decizia sa o gratiez, din care doi cu handicap, cu un sot care plecase in Spania de vreo cinci ani si in ultimii doi ani nu mai daduse niciun semnal. Era singurul intretinator al celor sase copii", a mai spus seful statului, citat de MEDIAFAX.

Traian Basescu a mai afirmat ca au fost mai multe fapte, aceasta avand mai multe plangeri penale si, la un moment dat, trei fapte s-au contopit si trebuia sa mearga la inchisoare cu pedeapsa de 5 ani si doua luni, cea mai mare pedeapsa, iar alta fapta, din alt proces, nu se contopise.

"S-a contopit in decembrie 2009, dar eu o gratiasem in iunie 2009 sau in 2008, pentru ce trebuia sa execute atunci, ii contopise patru fapte intr-una singura, si a mai primit o condamnare, dupa ce o gratiasem pentru aceste patru fapte. Eu stiam de a cincea, dar nu era hotararea definitiva. Cand a fost decizia definitiva, am mai emis un decret si pentru aceasta fapta, pentru care ii daduse ori un an si doua luni ori noua luni", a mai spus Traian Basescu.

Seful statului a aratat ca a retinut acest caz pentru ca era vorba de sase copii. "Am spus: Frate, daca mai merge si in puscarie, si cu sase copii. (..) Am documentat foarte mult acest caz, este inclusiv o ancheta sociala a Primariei, care face poza acestei familii. Ce era sa fac?", a mai spus Basescu.

Citeste si:
Viorica Dăncilă: „Eram premierul României, nu sluga lui Dragnea”
Viorica Dăncilă, despre...

"Nu a fost nici prima nici ultima care a facut falsuri. Ce inima sa ai sa il pui pe Becali, cu situatia pe care o are, cu amarata asta, pe care, si acum, daca ar fi, as mai gratia-o inca o data datorita celor sase copii", a mai adaugat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.