Social 8 Aprilie 2014 16:03
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost adus la DNA, marti, de mascati, el declarand ca aceasta actiune face parte din "sarba procurorilor" si ca era constient ca este cercetat inca din 2005.

Radu Mazare a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie cu o duba a anchetatorilor, fiind flancat de mascati pana la intrarea in sediul DNA.
Intrebat daca ii este frica de puscarie, Radu Mazare a spus: "Nu mi-e frica de puscarie, doar de Dumenezeu".

Radu Mazare a fost ridicat de mascati de pe terasa unui restaurant din Parcul Herastrau, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers sa il ridice pe Radu Mazare i-au prezentat acestuia actele in baza carora are loc actiunea. Dupa ce a citit documentele, la masa, pe terasa restaurantului, Mazare a plecat insotit de mascati.

Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat marti ca a fost inceputa urmarirea penala in dosarul in care au fost facute mai multe perchezitii, intre care si la locuinta primarului Radu Mazare, precizand ca aceasta cauza vizeaza fapte care intra in competenta Directiei, scrie MEDIAFAX.

"Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie. In cursul diminetii s-au efectuat aproximaiv 12 perchezitii domiciliare la anumite persoane fizice si la o institutie publica", a spus Codruta Kovesi.

Procurorul sef al DNA nu a vrut sa precizeze care sunt acuzatiile existente in acest dosar, spunand doar ca obiectul dosarului vizeaza fapte care intra in competenta Directiei.

DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac perchezitii la 12 adrese din Constanta, Bucuresti si Dambovita, printre care si la sediul unei institutii publice, intr-un dosar in care se fac cercetari privind fapte de coruptie care ar fi fost comise, in 2011-2013, de functionari cu functii de conducere. Si reprezentantii Primariei Constanta au transmis, marti dimineata, un comunicat de presa in care precizeaza ca perchezitiile facute de procurorii DNA la sediul institutiei vizeaza constructia cartierului de locuinte sociale din oras, anchetatorii solicitand documente legate de acest proiect.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.