Social 31 Martie 2014 12:37
Tribunalul Bucuresti a amanat luni, pentru 28 aprilie, judecarea cererii lui Adrian Nastase de contopire a pedepselor din cele doua condamnari definitive, intrucat instanta suprema nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".

Instanta a amanat pentru a treia oara judecarea cererii lui Adrian Nastase, la fel ca si la termenele trecute decizia fiind luata pentru ca cei cinci judecatori din completul care a decis condamnarea fostului premier in dosarul "Zambaccian" nu au redactat motivarea.

Magistratul de la Tribunalul Bucuresti care judeca cererea lui Nastase a dispus inaintarea catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a unei cereri de urgentare a redactarii motivarii din dosarul "Zambaccian", dar si a unei solicitari de transmitere, de catre presedintele ICCJ, a deciziei de condamnare in original. Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata in acest caz la 28 aprilie, scrie MEDIAFAX.

Adrian Nastase a fost prezent la termenul de luni, de la Tribunalul Bucuresti.

Andrei Nastase, fiul cel mare al fostului premier, a declarat, dupa amanarea judecarii cauzei, ca "ceea ce se intampla este o nedreptate".

"Ar trebui, totusi, luata o masura. Este, totusi, inacceptabil ca judecatori de la Completul de cinci, care trebuiau sa motiveze, conform noului Cod de procedura penala (...) in termen de 30 de zile (...), sa respecte legea. Au trecut peste 80 de zile de cand acest lucru nu se intampla", a spus Andrei Nastase.

Judecarea cererii formulate de avocatii lui Adrian Nastase de contopire a pedepselor primite de fostul premier in dosarele "Trofeul calitatii" si "Zambaccian", respectiv de doi de inchisoare si de patru ani de inchisoare, a fost amanata si la primele doua termene, din 3 februarie si 3 martie, din acelasi motiv, respectiv ca instanta suprema nu a redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".

Adrian Nastase ceruse instantei, in 3 martie, sa se pronunte doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

"Solicitarea mea, tinand seama ca termenul prevazut de Codul de procedura penala de 30 de zile (pentru redactarea motivarii, n.r.) a fost depasit, pentru a nu-mi fi aduse prejudicii, va solicit sa va pronuntati doar pe minuta, nu pe motivare. Banuiesc ca nimeni nu-i poate pedepsi pe judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a spus Adrian Nastase, in fata instantei, la termenul din 3 martie.

Si avocatul Ion Cazacu declara atunci ca a depus la dosar mai multe documente prin care arata ca o astfel de cerere de contopire poate fi judecata si fara motivarea unei instante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.