Social 28 Martie 2014 13:17
Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat vineri, la sapte ani de inchisoare cu executare, iar fostul edil din Snagov, Apostol Musat, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, in dosarul in care sunt acuzati de coruptie, decizia nefiind definitiva.

Instanta i-a condamnat, in acelasi dosar, pe Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, la patru ani de inchisoare cu executare, pe Ion Scaeteanu, la patru ani de inchisoare cu executare, pe Marinica Bozdoro, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, si pe Suliman Vildan la trei ani de inchisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucuresti a mai stabilit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare in cazul Roxanei Curpene si i-a achitat pe Eugenia Cutaru si Gheorghe Roman. Totodata, instanta a mentinut sechestrele asiguratorii puse pe bunurile inculpatilor, precum si masura controlului judiciar in cazul lui Musat si Mladin. Judecatorii i-au obligat pe inculpati la plata a cate 40.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat, transmite MEDIAFAX.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi contestata cu apel al instanta suprema.

In 14 februarie 2012, Adrian Mladin si Apostol Musat au fost trimisi in judecata pentru o mita de milioane de euro ceruta in cazul parcelarii unor terenuri.

Procurorii l-au acuzat pe Adrian Mladin de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, iar Apostol Musat a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

Gheorghe Roman, vicepresedinte al Consiliului Judetean Ilfov la data faptelor, a fost deferit justitiei pentru trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, pentru complicitate la luare de mita, fals intelectual, in forma participatiei improprii, spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie si Ion Scaeteanu, persoana din anturajul primarului comunei Snagov, pentru trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, tentativa la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Totodata, procurorii au trimis in judecata in acest dosar doi notari publici si trei administratori de firme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.