Social 26 Martie 2014 15:52
Emilian Francu, primarul municipiului Ramnicu Valcea, fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul Directiei Nationale Anticoruptie, care a contestat condamnarea lui Francu, de catre Tribunalul Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu suspendare, si a decis ca primarul municipiului Ramnicu Valcea sa execute pedeapsa, informeaza MEDIAFAX.

Instanta a mai dispus ca din pedeapsa de patru ani sa fie scazuta perioada in care Emilian Francu a fost arestat preventiv, respectiv din 25 aprilie pana in 17 septembrie 2013.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Francu urmand sa fie incarcerat pentru executarea pedepsei.

In 17 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Emilian Francu la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, primarul fiind eliberat atunci dupa cinci luni de inchisoare. Decizia instantei a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care miercuri a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Emilian Francu a revenit la Primaria Ramnicu Valcea in 19 septembrie 2013, el declarand atunci ca nu va demisiona din functie si ca va continua proiectele incepute in oras.

Potrivit procurorilor DNA, la inceputul anului 2013, Primaria Ramnicu Valcea a incredintat unei firme de arhitectura un proiect cu denumirea "Reorganizarea si amenajarea spatiului public central din municipiul Ramnicu Valcea", avand ca obiect amenajarea unei piete publice, a unei parcari subterane si a unui pasaj pietonal. Costul serviciilor de proiectare a fost stabilit la aproximativ 200.000 de euro.

Primarul din Ramnicu Valcea a fost denuntat de administratorul firmei de arhitectura, dupa ce Francu i-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la suta din suma de 200.000 de euro atribuita pentru contractul de prestari de servicii. Francu a conditionat semnarea actelor privind incheierea, derularea si executarea contractului de prestari servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro, au notat procurorii in rechizitoriu.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.