Social 21 Martie 2014 18:04
Femeia muscata de caini gasita moarta intr-un parc din zona Obor a Capitalei a fost cauzata de o "intoxicatie etilica acuta cu aspirat alimentar gastric", potrivit constatarilor preliminare ale autopsiei, sub rezerva efectuarii unor teste toxicologice, spun anchetatorii.

"Constatarile preliminare ale autopsiei efectuate la data de 21 martie 2014 au aratat ca, sub rezerva efectuarii unor teste toxicologice, moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscuta, s-a datorat intoxicatiei etilice (cu alcool - n.r.) acute cu aspirat alimentar gastric; aspectul leziunilor traumatice pledeaza pentru producerea acestora prin muscare cu specific canin; s-au ridicat probe de la cadavru, pentru examene complexe de laborator", se arata intr-un comunicat remis vineri de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Politia Capitalei, in care se mai precizeaza ca autopsia in acest caz este facuta la Institutul Nationale de Medicina Legala, transmite MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, in absenta rezultatelor acestor examene de laborator - testele toxicologice -, " nu se poate preciza, in acest moment, o legatura de cauzalitate intre leziunile constatate si deces".

In acest caz, au fost audiate mai multe persoane. Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, in vederea stabilirii cu certitudine a circumstantelor in care s-a produs decesul.

Surse apropiate anchetei au declarat anterior ca medicii legisti care au realizat autopsia femeii fara adopost gasita moarta intr-un parc din Capitala au stabilit vineri ca aceasta era in viata atunci cand a fost muscata de cainii maidanezi, dar nu s-au putut pronunta daca aceasta a murit din cauza ranilor. Conform surselor citate, la necropsie, legistii au gasit pe corpul femeii aproximativ 20 de muscaturi, pe fata, pe brate, pe picioare, pe piept si pe spate. Majoritatea acestor rani erau adanci si ii provocasera victimei "hemoragii locale".

Medicii au stabilit cu certitudine ca victima era in viata atunci cand a fost atacata de animale, dar, cu toate acestea, nu s-a putut concluziona ca aceasta a fost omorata de caini, in conditiile in care femeia avea in sange o alcoolemie de aproape patru la mie, ceea ce inseamna ca moartea ar fi putut fi provocata si de intoxicatia cu alcool, au precizat sursele citate.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat ca in prezent nu sunt date din care sa rezulte ca decesul femeii s-ar datora muscaturilor de caine. "Nu as vrea sa fac comentarii vizavi de noul caz, nu sunt momentan date ca decesul s-ar datora muscaturilor de caine", a spus Tiberiu Nitu, intrebat despre ancheta in cazul femeii care a fost gasita moarta intr-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a mai spus ca este regretabil ce s-a intamplat, indiferent de cauza decesului.

Cadavrul femeii, care prezenta urme de muscaturi de caini, a fost descoperit joi dimineata, intr-un parc din sectorul 2, situat intre blocurile din zona Obor. Femeia, care nu a fost inca identificata, avea aproximativ 45 - 50 de ani, au declarat surse din Politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.