Cei 12 copii preluati de ambulante de la o scoala din judetul Iasi dupa ce au mancat cornuri si lapte au suferit gastroenterocolita, si nu toxiinfectii alimentare.

Acestia s-au imbolnavit din cauza cornurilor si a laptelui expirat, iar conducerea scolii va fi trasa la raspundere.

Directia de Sanatate Publica Iasi a facut public, joi, un raport privind concluziile anchetei desfasurate la scoala din localitatea Valea Oilor.

"In urma analizelor de laborator s-a constat ca probele din cornuri si lapte, precum si probele de apa, sunt corespunzatoare. De asemenea, din informatiile pe care le detin de la Spitalul de Boli Infectioase reiese ca toate cele 12 coproculturi de la copii sunt negative. Elevii, care au fost transportati cu ambulanta la spitalul din Targu Frumos, apoi transferati la Iasi, au fost externati cu diagnosticul de gastroenterocolita", a declarat, joi, Marius Voicescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Iasi, citat de MEDIAFAX.

Pentru ca scoala a distribuit elevilor produse cu termenul de valabilitate expirat, inspectorii DSP care au facut verificari la unitatea de invatamant au decis aplicarea a doua amenzi in valoare totala de 2.000 de lei pentru directorului scolii si pentru persoana desemnata de Consiliul de administratie sa se ocupe cu receptia si distribuirea cornurilor si a laptelui.

Totodata, Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Iasi a decis, miercuri, amendarea scolii din Valea Oilor cu suma de 6.000 de lei pentru ca a distribuit copiilor produse alimentare care erau expirate. Aceeasi amenda a fost data unitatii scolare si de catre Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care, in urma unui control, a descoperit ca scoala nu putea justifica originea celor 133 de cornuri date copiilor luni, in conditiile in care in aceeasi zi unitatea mai primise inca un transport de cornuri.

Luni, 12 copii din localitatea ieseana Valea Oilor au fost preluati de ambulante de la scoala, fiind internati la la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, iar autoritatile au stabilit ca elevilor li s-a facut rau dupa ce au mancat cornuri expirate, distribuite in cadrul proiectului "Cornul si laptele".

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Directorul scolii din Balti, in subordinea careia se afla si unitatea scolara din Valea Oilor, declara, miercuri, ca toti cei 12 elevi au fost externati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.