Avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, a declarat sambata, ca in cazul in care judecatorii Curtii de Apel Constanta vor mentine solutia data de Tribunalul Constanta, de respingere a cererii de eliberare, aceasta decizie va fi atacata la CEDO.

"Deocamdata, mai avem de trecut o cale de atac interna, la Curtea de Apel Constanta. Daca decizia va fi una favorabila, atunci sesizarea Curtii Drepturilor Omului va ramane fara obiect", a mai spus Maria Vasii, pentru MEDIAFAX.

Avocata finantatorului Stelei a precizat, pe de alta parte, ca a demarat deja o serie de proceduri la mai multe institutii europene care apara drepturile detinutilor. Ea a adaugat ca acestea vor fi facute publice abia dupa ce vor fi solutionate.

"In afara de CEDO, avem si alte cai de atac care apara drepturile si libertatile detinutilor. Sunt proceduri confidentiale. In momentul in care vom primi solutiile, le vom face publice. (...) Domnul Becali este cu atat mai mahnit de decizia luata de judecatori cu cat a avut o ampla activitate privind consolidarea statului de drept si a sustinut numeroase proiecte umanitare. In schimb, fata de el nu exista nicio urma de umanitate", a aratat Vasii.

Tribunalul Constanta a respins, joi, cererea de intrerupere a pedepsei a lui Gigi Becali, pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Constanta.

Magistratii Tribunalului Constanta au luat act, miercuri, de raportul medico-legal intocmit de catre Serviciul de Medicina Legala Constanta, Gigi Becali fiind adus de la Penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, la Tribunalul Constanta, unde a avut loc un nou termen in procesul in care a cerut intreruperea pedepsei din motive medicale.

Becali le-a spus magistratilor ca la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toti concluzionand ca in cazul sau o interventie chirurgicala la coloana este iminenta.

"Cand cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, intre care si medicul Ciurea, care este cel mai mare din Romania, arata ca daca nu se face operatia este pericol de paralizie, nimeni nu ma poate obliga sa fac aceasta interventie la un doctor pe care il vor institutiile statului", a spus Becali, in fata instantei.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

De asemenea, avocata lui Gigi Becali, Maria Vasii, a cerut instantei intreruperea executarii pedepsei, deoarece, conform expertizei medico-legale, omul de afaceri sufera de o afectiune grava si are nevoie de interventie chirurgicala, aceasta neputand fi facuta in sistemul penitenciar.

Ea a precizat ca nu exista opinii contradictorii in expertiza medico-legala si ca cei doi medici specialisti care au intocmit raportul au avut aceeasi opinie.
Avocata a mai spus in instanta ca va depune plangere penala impotriva medicului sef al Serviciul de Medicina Legala Constanta pentru abuz in serviciu, pentru ca ar fi facut anumite recomandari pe care, potrivit legii, nu ar fi avut voie sa le faca.

Pe de alta parte, procurorul DNA Andrei Bodean a cerut instantei sa respinga cererea de intrerupere a pedepsei, sustinand ca afectiunea lui Gigi Becali poate fi tratata cu succes in spitalele din Romania si ca ar putea avea loc sub paza, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Alba.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.