Sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, ramane in arest preventiv in urma unei decizii luate de Magistratii Curtii de Apel Ploiesti.

Aceasta va fi trimisa in judecata pentru fapte de coruptie. .

Oniga, al carei proces a fost stramutat de la Tribunalul Prahova la Tribunalul Buzau, a cerut saptamana trecuta Tribunalului Buzau instituirea altei masuri in locul arestului preventiv, invocand noile prevederi, mai permisive, in materie penala, insa Tribunalul Buzau a dispus mentinerea acesteia in arest.

"Constata ca temeiurile care au determinat arestarea preventiva a inculpatei Oniga Viorica impun in continuare privarea sa de libertate si in consecinta mentine starea de arest a acesteia", a dispus Tribunalul Buzau saptamana trecuta, sentinta mentinuta marti de Curtea de Apel Ploiesti, citat de MEDIAFAX.

Viorica Oniga, de profesie medic, a fost trimisa in judecata in luna septembrie alaturi de alte 12 persoane, in dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos la Prahova.

Oniga este acuzata de luare de mita, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, in forma calificata si in forma continuata, complicitate la infractiunea de inselaciune, in forma continuata, si fals intelectual, in forma continuata.

Printre inculpatii trimisi in judecata in acelasi dosar se numara Ioana Borcan, membru al comisiei de evaluare condusa de Viorica Oniga, Georgeta Neacsu, angajat al Administratiei Serviciilor Social Comunitare din cadrul Primariei municipiului Ploiesti si Lucian Manea, asistent medical la Spitalul Municipal Ploiesti.

Inculpatii din acest dosar sunt acuzati ca au eliberat zeci de certificate de handicap pe baza de acte false, certificate in baza carora beneficiarii au primit, fara a fi avut acest drept, indemnizatiile prevazute de lege, prejudiciul adus bugetului public in acest caz fiind de cateva milioane de lei.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.