Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, la Guvern, ca a solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sa reevaluzeze situatia scolilor si gradinitelor pentru joi, iar in urma acestei discutii a fost convenit, in final, ca unitatile sa ramana totusi inchise joi.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anuntase anterior, oficial, ca joi vor fi reluate cursurile in invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal in Capitala.

Aflat la Guvern, ministrul a anuntat insa ca a solicitat modificarea acestei decizii.

"Initial, in urma discutiei cu Primaria, la Inspectoratul Municipiului Bucuresti s-a decis ca unitatile de invatamant sa functioneze normal joi. Am cerut insa reanalizarea acestei situatii deoarece, chiar daca maine nu va mai ninge, sunt totusi 240.000 de elevi, de la gradinita pana la liceu si am cerut Inspectoratului sa lase scolile inchise si maine", a spus Pricopie, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat totodata ca unitatile de invatamant vor fi inchise si in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Griugiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Valcea, Vrancea.

In judetele Bacau, Dambovita, Mehedinti si Vaslui vor fi inchise doar o parte dintre unitati.

Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.


Scolile bucurestene isi vor deschide din nou portile joi. Decizia a fost luata miercuri de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

"Avand in vedere evolutia conditiilor meteorologice, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis reluarea cursurilor (invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal) in municipiul Bucuresti, incepand cu ziua de joi, 30 ianuarie 2014", se arata in comunicatul de presa al ISMB.

Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Scolile si gradinitele din Capitala au fost inchise luni, marti si miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galati si, partial, Arges si Dambovita sunt miercuri, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. De asemenea, judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea au fost avertizate cu cod rosu de viscol, miercuri, intre orele 15.00 si 22.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.