Unitatile de invatamant vor fi inchise luni si marti in 26 de judete, inclusiv municipiul Bucuresti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori si viscol, au anuntat membrii comandamentului de iarna reunit la Guvern.

UPDATE

Unitatile de invatamant vor fi inchise luni si marti in 26 de judete, inclusiv municipiul Bucuresti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori si viscol, au anuntat membrii comandamentului de iarna reunit la Guvern.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis codul rosu pentru judetul Buzau, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea, valabila incepand cu ora 15.00 pana duminica la ora 21.00.

Judetele Dambovita, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucuresti, Ilfov si Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben incepand cu ora 21.00 , iar judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Olt si Dolj vor iesi de sub codul galben tot duminica, la ora 21.00.

Judetele Vrancea, Galati, Buzau. Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta vor fi in cod portocaliu pana luni dimineata, la ora 9.00. Dupa aceasta ora, nu vor mai fi judete aflate sub cod portocaliu, dar judete din Dobrogea si Moldova vor ramane sub cod galben pana luni dupa-masa.


Scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise luni si marti, a decis Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in urma discutiilor cu primarul Sorin Oprescu si cu prefectul Capitalei, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul general Constantin Traistaru.

Potrivit lui Traistaru, decizia a fost luata de ISMB, dupa ce primarul general Sorin Oprescu a solicitat mai mult timp pentru asigurarea degajarii arterelor.

Astfel, vor fi inchise 425 de unitati de invatamant, intre care 296 de scoli si 129 de gradinite, in care sunt incadrati aproximativ 242.000 de prescolari si elevi.

Cod portocaliu de viscol in Capitala si 13 judete, cod galben in alte 14 judete

Cursurile vor fi suspendate luni si marti in judetul Braila

Toate unitatile de invatamant din judetul Braila, cu exceptia scolilor si gradinitelor din municipiul resedinta de judet, vor ramane inchise luni si marti, din cauza viscolului si a zapezii.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Braila, Iulian Danielescu, toate scolile si gradinitele, cu exceptia celor din municipiul Braila, vor fi inchise in primele doua zile ale saptamanii, din cauza drumurilor blocate de nameti si a viscolului extrem de puternic.

"In municipiul Braila se va invata deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat ca pana luni dimineata strazile se vor curata si nu vor fi probleme cu circulatia. In prezent, in oras se poate circula, dar se ajunge mai greu, banuiesc, sper ca pana maine - n.r. luni - sa se schimbe situatia, iar elevii sa ajunga la scoala", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Braila Iulian Danielescu.

Scolile si gradinitele din judetul Buzau raman inchise luni

Toate scolile si gradinitele din judetul Buzau raman inchise in cursul zilei de luni si foarte probabil cursurile vor fi suspendate si marti, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul scolar general adjunct, Geta Burducea.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Conform sursei citate, decizia ca scolile sa ramane inchise luni a fost luata dupa evaluarea situatiei din teren si a consultarii autoritatilor, primarii si Prefectura, tansmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am decis ca luni sa fie suspendate cursurile in toate unitatile scolare de pe raza judetului Buzau, urmand ca in functie de evolutia vremii si a modului in care se va reusi fluidizarea drumului de catre autoritati sa vedem ce hotaram pentru ziua de marti. E foarte posibil sa nu se invete nici marti", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX inspectorul scolar general adjunct, Geta Burducea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.