Sorin Ovidiu Vintu nu a incercat sub nicio forma sa paraseasca teritoriul Romaniei, el fiind ridicat de doi politisti, joi dimineata, de la domiciliul sau, fara prezenta unor mascati, informeaza familia omului de afaceri.

"Referitor la ultimile informatii care circula in opinia publica, referitoare la Sorin Ovidiu Vintu, familia tine sa faca urmatoarele precizari: Sorin Ovidiu Vintu nu a incercat sub nici o forma sa paraseasca teritoriul Romaniei. El a fost ridicat de doi politisti azi dimineata, joi, 23 ianuarie 2014, de la domiciliul sau, fara prezenta unor mascati", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Familia mai precizeaza ca din 2003, de cand se afirma ca ar fi existat asa-zisele documente false, Sorin Ovidiu Vintu a avut nenumarate posibilitati sa paraseasca teritoriul Romaniei, utilizand documente autentice, deoarece avea posibilitatea legala sa plece din tara, dar nu a facut-o, dorind sa se supuna rigorilor justitiei romane.

Sorin Ovidiu Vintu, retinut! Omul de afaceri a vrut sa fuga din tara cu documente false

Sorin Ovidiu Vintu, ajutat de alte persoane, ar fi folosit documente de identitate falsificate pentru a obtine buletin si pasaport, de la autoritatile din Republica Moldova, documente care aveau fotografia acestuia si datele unei persoane fictive, potrivit Parchetului ICCJ.

"Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, pe numele unui cetatean moldovean, autoritatile din Republica Moldova au eliberat un buletin de identitate si un pasaport pe care sunt aplicate fotografii care nu apartineau acestuia. Imaginea existenta in cadrul fisei personale a cetateanului moldovean a fost inaintata autoritatilor romane care au constat ca, dupa anumite elemente, aceasta corespunde infatisarii cetateanului roman Vintu Sorin Ovidiu", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

In urma verificarilor facute de autoritatile romane, s-a stabilit, "in mod cert", prin intermediul unei constatari tehnico-stiintifice, ca fotografia din fisa personala a cetateanului moldovean il reprezinta pe Sorin Ovidiu Vintu, a precizat Parchetul instantei supreme.

"In cauza exista indicii temeinice ca numitul Vintu Sorin Ovidiu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate si a unui pasaport de catre autoritatile din Republica Moldova, avand aplicata fotografia sa si datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte prevazute de art. 26 rap. la art. 288, art. 291, art. 293 si art. 323 din Codul penal", potrivit sursei citate.

Politistii l-au dus, joi dimineata, pe Sorin Ovidiu Vintu la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), in baza unui mandat de aducere, potrivit unor surse judiciare.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.