Sorin Ovidiu Vintu a fost adus, joi dimineata, la Parchetul General, dupa ce ar fi incercat sa paraseasca tara folosind documente false.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie spun ca omul de afaceri ar fi incercat sa fuga din tara utilizand un buletin si un pasaport eliberatie de autoritatile din Republica Moldova si care au fost falsificate.

Procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la fatul ca autoritatile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetatean moldovean un buletin si un pasaport pe care sunt aplicate fotografii care nu apartineau acestuia.

Dupa o serie de verificari, autoritatile romane au stabilit ca fotografia din fisa personala a cetateanului moldovean il reprezinta pe Sorin Ovidiu Vintu.

"Sectia de urmarire penala si criminalistica s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, pe numele unui cetatean moldovean, autoritatile din Republica Moldova au eliberat un buletin de identitate si un pasaport pe care sunt aplicate fotografii care nu apartineau acestuia. Imaginea existenta in cadrul fisei personale a cetateanului moldovean a fost inaintata autoritatilor romane care au constatat ca, dupa anumite elemente, aceasta corespunde infatisarii cetateanului roman VINTU SORIN OVIDIU. Ca urmare a verificarilor efectuate de catre autoritatile romane, s-a stabilit in mod cert, prin intermediul unei constatari tehnico-stiintifice, ca fotografia din fisa personala a cetateanului moldovean il reprezinta pe Vintu Sorin Ovidiu", spun procurorii de la Parchetul General.

Potrivit gandul.info, la intrarea in sediul Parchetului General, Vintu a declarat: "Este o aberatie. Ma cunoaste o tara intreaga. E cineva din Romania care nu stie cine sunt, cum ma cheama?".

Vineri, omul de afaceri are termen final la ICCJ in dosarul fugii din tara a lui Nicolae Popa, dosar in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.