Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, inainte de sedinta CSM, ca ia in calcul anchetarea modului in care au actionat autoritatile in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia doua persoane au murit si alte cinci au fost ranite.

"Dosarul se instrumenteaza de colegii nostri de la Parchetul de pe Curtea de Apel Alba-Iulia. Ancheta de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia vizeaza accidentul aviatic. (...) In momentul in care vom lua o hotarare in acest sens, cu siguranta opinia publica va fi informata", a spus Tiberiu Nitu, inainte de sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, scrie MEDIAFAX.

Intrebat cum comenteaza declaratia prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu privind depunerea unei plangeri penale in cazul ministrilor Radu Stroe, Ramona Manescu si Eugen Nicolaescu, pentru neglijenta in serviciu in cazul accidentului aviatic, Tiberiu Nitu a spus: "Nu ati retinut un aspect important in declaratia lui Predoiu".

"A spus, initial a enumerat trei ministri care au o raspundere morala, dupa care a spus ca va face o plangere penala. Raspunderea penala este una si raspunderea morala e alta", a precizat Nitu.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca va depune plangere penala imporiva ministrilor Radu Stroe, Ramona Manescu si Eugen Nicolaescu, pentru neglijenta in serviciu in cazul accidentului aviatic, aratand ca Victor Ponta "livreaza un Acar Paun" in loc sa-i demita pe ministri.

"Voi formula plangeri penale impotriva ministrilor Stroe, Manescu si Nicolaescu pentru neglijenta in serviciu, pentru ca cineva trebuie sa plateasca daca s-a incalcat legea si eu cred ca s-a incalcat legea", a afirmat Predoiu, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca ministrii Manescu si Nicolaescu sunt responsabili morali pentru ceea ce s-a intamplat dupa accident, Manescu avand obligatia, conform legii, sa coordoneze ROMATSA, responsabila pentru cautare si salvare in astfel de situatii, iar Nicolaescu stia de modul in care se desfasurau aceste operatiuni de transplant si nu a facut nimic. "Conducerea ministerului nu si-a exercitat aceste atributii", a adaugat Predoiu.
El a aratat ca ministrul Radu Stroe trebuia sa organizeze de indata o celula de criza la MAI, adaugand ca, daca ar fi facut acest lucru, echipele s-ar fi coordonat si nu ar fi pierdut timp pretios.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.