Medicul Radu Zamfir de Institutul Fundeni, unul dintre cei cinci supravietuitori ai accidentului aviatic de luni dupa-amiaza, a declarat ca datorita lui Adrian Iovan sunt cinci oameni in viata, dupa ce aeronava a intrat in ceata, a pierdut inaltime, a pierdut un motor si apoi "ne-am recules".

Zamfir a facut, la Institutul Fundeni, primele declaratii publice dupa accidentul aviatic din muntii Apuseni in urma caruia au murit pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion, iar patru medici si copilotul au fost raniti.

Medicul a relatat ca zborul a decurs bine, insa, pe parcursul trecerii muntilor, avionul a intrat in ceata, a givrat si a pierdut un motor.

"Am vazut copacii de aproape, apoi ne-am recules de la fata locului (...) Am realizat ca o sa ne prabusim", a spus Radu Zamfir, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca, dupa prabusire, a acordat ajutor celorlalti si a luat legatura sa transmita coordonatele locului unde s-a prabusit aeronava.

"A durat ceva pana ne-am gasit. Ne-am descurcat cum am putut, incercam sa-i ajutam pe toti. Am acordat ajutor cui era de acordat ajutor", a povestit medicul.

Zamfir a mai spus ca pilotul Adrian Iovan i-a cerut sa il salveze, acesta fiind prins intre fiarele avionului.

"Am incercat sa-l descarcerez, nu am reusit. Ulterior, (Iovan - n.r.) a devenit inconstient", a relatat el.

Intrebat daca Iovan le-a spus ca vor ateriza fortat, medicul a raspuns ca pilotul era preocupat "sa tina" mansa avionului.

"Datorita lui suntem in viata, nu trebuie sa uitam asta", a mai spus Radu Zamfir.

Referitor la sansele de salvare a lui Iovan in cazul in care salvatorii ar fi ajuns mai devreme, Zamfir a afirmat ca ii este greu sa spuna care ar fi fost acestea.

Intrebat daca studenta Aurelian Ion a mai fost in astfel de misiuni, medicul de la Fundeni a raspuns afirmativ, precizand ca tinerii "care vor in chirurgie" si au interes sunt luati alaturi de echipa oficiala, in limita locurilor din avion.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Citeste si:
Actorul Christian Oliver și fiicele sale au murit. A avut loc un...
Actorul Christian Oliver și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.