Organizatorul si initiatorul Galei Tinerilor Scriitori, Dan Mircea Cipariu, a declarat, sambata, ca premiul "Cartea de Poezie a anului 2013" nu se va mai decerna, dupa ce scriitorul Dan Sociu a confirmat ca refuza sa primeasca aceasta distinctie.

"El (premiul acordat scriitorului Dan Sociu, n.r.) va ramane in palmaresul oficial al Galei, dar nu va fi decernat", a declarat Dan Mircea Cipariu, precizand ca juriul a atribuit deja acest premiu scriitorului Dan Sociu.

Scriitorul Dan Sociu, desemnat castigator al premiului "Cartea de Poezie a anului 2013", pentru volumul "Vino cu mine stiu exact unde mergem", a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca va refuza distinctia, intrucat aceasta este finantata de Institutul Cultural Roman.

Premiul "Cartea de Poezie a anului 2013", in valoare de 3.000 lei, este oferit de Institutul Cultural Roman, reprezentat de Nagy Zoltan Mihaly, vicepresedintele ICR.

In contextul in care doar partea financiara este oferita de Institutul Cultural Roman, juriul evenimentului fiind cel care a decis castigatorul, poetul Dan Sociu a precizat ca: "Nu e oferit de ei (ICR, n.r.), dar premiul il iau din mana vicepresedintelui ICR, asadar este cam aceeasi chestiune".

"Ar fi rusine sa am o relatie prieteneasca cu reprezentantii nostri politici de acum", a mai spus aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.