Victor Avadanei, in varsta de 61 de ani, proprietarul apartamentului in care s-a produs explozia din ziua de Craciun, intr-un bloc din Calarasi, a murit joi seara la Spitalul de Arsuri din Capitala, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii, Adrian Stanculea.

Barbatul era internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala, la sectia de terapie intensiva, avand arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului. Totodata, el era sedat si respira ajutat de aparate.

Explozia din blocul A 38 de pe Calea Bucuresti din Calarasi a avut loc pe 25 decembrie, la ora 17.44, soldandu-se cu decesul unei femei in varsta de 44 de ani, Gina Popescu, care lucra la Agentia de Dezvoltare Regionala.

Alte cinci persoane au fost ranite usor in urma deflagratiei, nefiind necesara spitalizarea acestora.

Prefectul George Iacob a declarat, pe 28 decembrie, pentru MEDIAFAX, ca autoritatile locale asteapta permisiunea anchetatorilor pentru a incepe reparatiile la imobilul afectat de deflagratie.

"Acum asteptam cercetarea cheie si impreuna cu autoritatile locale sa vedem ce este de facut, care sunt pasii pentru a degaja resturile de materiale de constructii si sa se poata apuca de refacerea planseului si asa mai departe, dar asta dupa ce ni se va permite de catre organul de cercetare penala", a afirmat prefectul judetului Calarasi.

Intrebat daca au fost identificate sursele de finantare necesare refacerii blocului afectat de explozie, prefectul George Iacob a spus ca in mod cert nu va fi vorba despre "o lucrare de cinci lei" si ca, in functie de evaluari, se va stabili daca banii vor fi alocati din bugetul autoritatilor locale sau daca se va solicita ajutor din partea Guvernului.

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost la Calarasi, pe 26 decembrie, iar vineri s-a intalnit, la Guvern, cu premierul Victor Ponta, caruia i-a prezentat un raport cu concluziile anchetei privind explozia.

Conform acestui raport, explozia s-a produs la etajul 1, scara 2 a blocului (constructie cu patru etaje si cinci scari cu cate doua apartamente pe nivel), evaluarile preliminare evidentiind faptul ca incidentul s-a produs din cauza unei acumulari de gaze. In urma deflagratiei au fost afectate 14 apartamente, cel mai grav afectate fiind apartamentele de la primul etaj.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Din cele 14 apartamente, trei apartamente au fost afectate grav si nu se poate locui in ele, proprietarii optand sa locuiasca la rude. In apartamentul unde s-a produs explozia au fost indoite planseele dintre parter si etajul 1, respectiv dintre etajele 1 si 2. Proprietarii celorlalte 11 apartamente nu au fost de acord sa fie cazate peste noapte la internatul unui liceu din localitate pus la dispozitie de catre primarie si au ramas in apartamente, principalul motiv fiind teama de furturile din locuinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.