Peste 8.300 de persoane cautate in Spatiul Schengen au fost depistate pe teritoriul Romaniei in 2013, in timp ce pe teritoriul celorlalte tari membre au fost identificate 4.669 de persoane cautate de autoritatile romane, in urma schimbului de informatii prin Biroul Sirene din cadrul Politiei Romane.

Autoritatile de aplicare a legii din Romania au localizat, pe teritoriul tarii, in urma schimbului suplimentar de date si informatii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), 8.361 de persoane ce fac obiectul unor semnalari in Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Politistii romani au pus in aplicare 1.164 mandate europene de arestare, au identificat 263 de persoane ce erau semnalate ca fiind disparute din statele membre si au depistat alte 3.841 de persoane ce erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara.

Totodata, pe teritoriul Romaniei, au fost identificate 3.113 de autoturisme care erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cursul procedurilor penale. Politistii romani au mai identificat cinci arme de foc semnalate in vederea indisponibilizarii, precum si 26 de documente, scrie MEDIAFAX.

Partenerii straini au identificat, pe teritoriul lor, 4.669 de persoane cautate de autoritatile romane, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului Sirene. Dintre acestea, 2.763 de persoane erau urmarite de Politia Romana in baza unui mandat european de arestare, 184 de persoane erau semnalate ca fiind disparute din Romania, iar 841 de persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara.

Totodata, 677 de autovehicule si cinci documente, semnalate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cursul procedurilor penale, au fost identificate in statele membre.

Romania, din punct de vedere al cooperarii politienesti, este membru de facto al Spatiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

Biroul Sirene, din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala al IGPR, a fost inaugurat in 16 septembrie 2010.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Pentru a asigura un flux continuu de date si informatii, Biroul Sirene functioneaza 24/7, avand acces permanent la datele operative ale Politiei Romane, Politiei de Frontiera Romane, Oficiului Roman de Imigrari etc..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.