Afla cum va fi vremea la inceputul acestei saptamani.

Luni

Vremea va fi in general inchisa si temporar vor fi precipitatii pe arii extinse in vestul, centrul si nordul tarii si izolat in rest. La munte va ninge, in Maramures si Transilvania vor predomina ninsorile, iar in Crisana, Banat si Moldova se vor semnala si lapovite sau ploi. In regiunile vestice izolat se va produce polei.

Vantul se va intensifica temporar in toate zonele, viscolind si spulberand zapada mai ales la munte, unde rafalele vor depasi 70 km/h, iar pe creste 100 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 grad in estul Transilvaniei si in jur de 9 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre -6 si 4 grade, scrie mediafax.ro.

Avertizare ANM: Luni, ninsori si viscol in aproape toata tara

La Bucuresti

Cerul va fi temporar noros, iar spre sfarsitul noptii vor fi conditii de preciptatii slabe, mixte. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari pe parcursul zilei. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de 1...2 grade.

Marti

Vremea va intra intr-un proces de racire care se va resimti treptat in toata tara. Vor fi innorari si pe arii restranse ninsori slabe, ziua in estul si in sudul teritoriului precum si la munte, iar spre sfarsitul noptii, in nord. Vantul va continua sa prezinte intensificari in majoritatea zonelor, cu viteze mai mari in Moldova, Baragan si Dobrogea, dar mai ales pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si in nordul Moldovei si 7 grade in vestul Olteniei. Noaptea va fi ger local in nord si in centru, iar la scara intregii tari se vor inregistra minime intre -13 si -3 grade, chiar mai scazute in depresiunile intramontane. Spre sfarsitul intervalului, in zonele joase vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.