Meteorologii au avertizat ca luni va ninge in Maramures, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, vantul va atinge la rafala 70 de kilometri pe ora, iar in vestul tarii precipitatiile vor fi mixte si izolat se va produce polei.

Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, luni, intre orele 06.00 si 22.00, va ninge si se va depune strat nou de zapada, la inceput in Maramures, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, apoi si in restul zonei montane. In vestul tarii, precipitatiile vor fi mixte si izolat se va produce polei, transmite MEDIAFAX.

In zona de munte, vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 70 de kilometri pe ora, iar pe creste si 100 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari ale vantului cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora vor fi temporar si in celelalte regiuni ale tarii.

ANM a precizat ca luni dimineata va fi actualizata informarea meteo.

Mai multe judete au fost, duminica, avertizate cu cod galben de ninsori si viscol, in unele zone vantul avand la rafala viteze de peste 70 de kilometri pe ora.
Avertizarile au fost emise pentru Dobrogea, pana la ora 15.15, zona de munte a judetului Gorj, pana la ora 15.00, judetele Botosani si Iasi, pana la ora 16.15.

De asemenea, avertizari nowcasting cod galben au fost emise, duminica dimineata, pentru judetele Harghita, Covasna si Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.