Compania Chevron a facut plangere la Politia Vaslui, dupa ce, in cursul zilei de sambata, protestatarii adunati in zona in care societatea isi desfasoara activitatea au distrus aproape in totalitate gardul imprejmuitor al terenului detinut la Pungesti, dar si o parte din utilajele companiei.

In contextul evenimentelor din cursul zilei de sambata, Chevron a anuntat sistarea temporara a activitatilor din perimetrul de 20.000 de metri patrati, detinut de companie pe teritoriul comunei Pungesti, transmite MEDIAFAX.

"Chevron confirma astazi (n.r. sambata) suspendarea activitatilor in Silistea-Pungesti ca urmare a conditiilor nesigure de lucru, generate de activitatile ilegale si violente ale protestatarilor. Chevron a sesizat Politia Vaslui in legatura cu distrugerile de echipament produse pe proprietatea noastra. Chevron nu tolereaza violenta sub nicio forma si isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritati despre proiectele sale. Prin urmare, compania noastra a suspendat temporar activitatile, pentru a se asigura ca orice lucrare efectuata se poate face in conditii de siguranta pentru comunitate si pentru angajatii sai", se arata intr-un comunicat transmis de compania Chevron.

In urma incidentelor care au avut loc sambata, la Pungesti, jandarmii au dus la IPJ Vaslui 22 de protestatari, dintre care 14 sunt acuzati de ultraj si unul de port ilegal de arma alba, iar ceilalti sapte au primit amenzi intre 500 si 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publica nedeclarata.

Jandarmeria Romana arata sambata, intr-un comunicat de presa, ca in localitatea Silistea, judetul Vaslui, un grup de persoane a distrus gardul imprejmuitor apartinand unei societatii private si a avut un comportament violent asupra fortelor de ordine.

In urma acestor incidente, jandarmii au dus 22 de persoane la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, pentru stabilirea identitatii acestora si adoptarea masurilor legale.

In zona in care au avut loc incidentele au fost gasite mijloace pirotehnice si incendiare, in acest moment Politia verificand aceste aspecte.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Jandarmii au evacuat, sambata dupa-amiaza, zona unde sunt montate corturile si baracile improvizate, la Pungesti, protestatarii fiind scosi si indemnati sa paraseasca perimetrul respectiv, dincolo de barajul creat de Jandarmerie de-a latul soselei, la iesirea din localitatea Silistea.

De asemenea, jandarmii au facut, cu ajutorul Politiei, controlul corporal al protestatarilor care ramasesera in zona unde existau montate corturi si baraci improvizate, la Silistea-Pungesti, dupa ce in jurul pranzului in zona manifestatiilor participantii la protest au folosit obiecte pirotehnice. O parte dintre protestatarii care s-au opus controlului corporal au fost luati cu forta, pe sus, de catre jandarmi si dusi intr-una din dubele Jandarmeriei.

Intr-un comunicat de presa remis, sambata, Jandarmeria precizeaza ca jandarmii nu au folosit in niciun moment forta, si nici mijloacele din dotare in timpul manifestatiilor de sambata de la Silistea-Pungesti si ca au actionat pentru normalizarea situatiei si prevenirea oricaror fapte care ar fi putut degenera.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.