Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 18 noiembrie - 1 decembrie, in fiecare regiune a tarii.

  • Banat
Pana pe 22 noiembrie, valorile termice vor creste usor, iar vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu o medie a maximelor diurne in jurul valorii de 14 grade si a minimelor nocturne de 7 grade. Apoi, va avea loc un proces de racire treptata, ajungand la temperaturi sub cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie, cu valori maxime de 4 grade si minime de -1 grad, in medie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse intre 22 si 27 noiembrie, cand pot fi si mai insemnate cantitativ. Spre sfarsitul intervalului, sunt posibile precipitatii slabe mixte.

  • Crisana
In prima saptamana, mediile temperaturilor diurne vor marca o crestere usoara, pana la 14 grade in data de 20 noiembrie, apoi vor reveni la maxime in jurul valorii de 12 grade. In a doua saptamana de prognoza, vremea va continua sa se raceasca, mai accentuat in intervalul 24 – 26 noiembrie, cand valorile termice vor scadea cu aproximativ 6 grade. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, de la valori de 4 grade in prima noapte, pana spre 7 grade pe 21 noiembrie, dupa care vor scadea, ajungand la sfarsitul intervalului la valori medii usor negative.

Probabilitatea de precipitatii pe arii extinse va fi ridicata in intervalul 22 – 25 noiembrie, insa ploi slabe, izolate, sunt posibile in fiecare zi. La sfarsitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecator in lapovite si ninsori.

  • Transilvania
Vemea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului in prima saptamana de prognoza, cu valorile cele mai ridicate intre 20 si 22 noiembrie, cand sunt asteptate temperaturi medii diurne in jurul a 14 grade si nocturne de pana la 4 grade. In intervalul urmator, vremea se va raci accentuat, astfel ca, la sfarsitul lunii maximele termice se vor situa, in medie, in jurul valorii de 2 grade, in timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru aceasta data.

Zilnic sunt posibile precipitatii slabe, la inceput sub forma de ploaie, iar din 26 noiembrie creste probabilitatea pentru lapovite si fulguieli, cu precadere in zona subcarpatica si in depresiuni.

  • Maramures
Vremea se mentine mai calda decat ar fi normal pana in data de 24 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 10 si 13 grade si minime de pana la 6 grade. Incepand cu data de 25 noiembrie si pana la sfarsitul lunii, valorile termice vor marca o scadere semnificativa, de aproximativ 8 grade. Astfel, in data de 30 noiembrie, mediile maximelor vor fi de 3 grade, iar in timpul noptii temperaturile vor cobori sub 0 grade, spre -4 grade Celsius.
Citeste si:
ANM anunță averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări...
Prognoza meteo - 21 mai. ANM...

Aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ si doar in jurul datelor de 23 si 24 noiembrie sunt asteptate ploi pe arii mai extinse, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

  • Moldova
Prima zi a intervalului va fi mai rece, apoi valorile termice vor creste cu aproape 8 grade in 3 zile, astfel ca, pe 21 noiembrie, maximele diurne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 14 grade. Intre 23 si 26 noiembrie vremea se va raci accentuat, pana la valori diurne de 4 grade, apoi temperaturile vor continua sa scada usor, pana la 2 grade Celsius la sfarsitul intervalului de prognoza. Evolutia minimelor nocturne va fi asemanatoare, de la aproximativ 6 grade in prima saptamana, pana la -3 grade in ultima noapte.

In intervalul 22 – 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In rest, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi destul de scazuta.

  • Dobrogea
Atat temperaturile maxime, cat si cele minime se mentin normale pentru aceasta perioada in primele doua zile ale intervalului, apoi vor creste semnificativ, cu aproximativ 8 grade Celsius, vremea devenind calda pentru aceasta perioada a anului. In a doua saptamana de prognoza, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel ca la sfarsitul lunii noiembrie sunt asteptate valori medii diurne de 5…6 grade si temperaturi nocturne in jurul a 0 grade, vremea redevenind normala din punct de vedere termic.
Citeste si:
Zi de primavara, duminica. Temperaturile ajung si la 16 grade. Cand...
Zi de primavara, duminica....

Aproape pe tot parcursul intervalului, izolat, va ploua slab sau va burnita, iar intre 22 si 27 noiembrie creste probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.

  • Muntenia
Temperaturile maxime vor creste treptat, de la medii de aproximativ 9 grade in prima zi spre 16 grade in data de 21 noiembrie, dupa care vremea va intra intr-un proces de racire, ajungand la sfarsitul intervalului de prognoza la valori apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie, de 4...5 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va mentine ridicat, cu valori medii intre 2 si 6 grade, pana in data de 27 noiembrie, apoi minimele vor deveni in general negative.

In intervalul 22 – 26 noiembrie sunt asteptate ploi pe arii extinse, mai insemnate cantitativ indeosebi in zona subcarpatica. In rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burnite.

  • Oltenia
Vremea se raceste usor in primele doua zile ale intervalului, apoi temperaturile vor creste de la valori medii diurne de 9 grade si minime nocturne de 2 grade, pana la 14 grade ziua si 6 grade noaptea pe 21-22 noiembrie, valori cu 4 – 5 grade mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada. Incepand cu data de 23 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire, iar la sfarsitul intervalului valorile termice vor fi usor mai scazute decat normele climatologice ale perioadei, cu maxime in jurul valorii de 4 grade si minime usor negative.
Citeste si:
Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România....
Ciclonul mediteranean care a...

Trecator, pe tot parcursul intervalului, va ploua slab sau va burnita, iar intre 21 si 27 noiembrie, creste probabilitatea pentru ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.

  • La munte
In prima saptamana vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa in jurul a 6 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 0 grade. Dupa 24 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, maximele diurne vor scadea semnificativ, ajungand la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situandu-se, in medie, in jurul valorii de -6 grade Celsius.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ploaie pana in data de 25 noiembrie, dupa care vor fi mai ales lapovite si ninsori. In intervalul 22 - 26 noiembrie va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai
insemnate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.