Un procuror DIICOT a cerut, luni, pedepse cu executare pentru fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, precum si pentru ceilalti inculpati din dosarul privatizarilor strategice, dupa ce a aratat ca dovezile de la dosar probeaza infractiunile de care acestia sunt acuzati.

Instanta suprema judeca, luni, ultimul termen din acest dosar, la care procurorul si avocatii inculpatilor prezinta judecatorilor pledoariile finale din proces. Primul care a vorbit a fost procurorul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), care le-a cerut magistratilor condamnarea la pedepse cu executare a tututor inculpatilor, scrie MEDIAFAX.

Anchetatorul a aratat ca toate dovezile DIICOT probeaza aderarea, sprijinirea si complicitatea la faptele unui grup infractional organizat, precum si fapta de tradare prin transmiterea de secrete, pentru care este judecat Seres.

Procurorul nu a individualizat pedepsele, dar a depus concluzii scrise.

In continuare, avocatii inculpatilor pledeaza pentru vinovatia partiala sau chiar nevinovatia clientilor, urmand ca instanta sa ramana in pronuntare si sa dea un verdict in acest caz.

La precedentul termen al dosarului, avocatii celor sapte acuzati au inaintat judecatorilor mai multe solicitari, care au vizat declasificarea incheierilor prin care instanta suprema a dispus autorizarea mandatelor de interceptare si inlaturarea convorbirilor din materialul probatoriu.

Cererile avocatilor au fost respinse, instanta motivand ca au mai fost formulare solicitari cu acelasi obiect.

Procesul fostilor ministri Seres si Nagy a avut nu mai putin de 59 de termene, iar solutia va putea fi atacata la completul de cinci judecatori al Inainte Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.