Primul ministru Victor Ponta a declarat, luni seara, ca toate pensiile vor creste in 2014, admitand ca anterior s-a exprimat gresit cand a spus ca nu toate salariile si pensiile vor fi majorate cu 3,75%.

"A fost o eroare a mea. Eu ma refeream la salarii si am spus din greseala si de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Campeanu care mi-a spus ca exista o decizie a CCR din 2010 potrivit careia pensiile nu pot fi indexate decat cu acelasi procentaj deoarece au la baza principiul contributivitatii", a declarat Ponta, citat de romaniatv.net.

Prim-ministrul a dat asigurari ca reducerea de buget de la Ministerul Muncii nu va afecta platile pe care acesta trebuie sa le opereze pana la sfarsitul anului. "La Ministerul Muncii au fost bania alocati, dar neutilizati. Sunt bani economisiti, precum cei economisiti pentru ca ne-am imprumutat mai ieftin de pe pietele externe", a precizat seful Guvernului.

Acesta a mai spus ca nu este un lucru neobisnuit ca ultima rectificare din buget din an sa fie negativa pentru mai multe ministere.

"La ultima rectificare din an sunt sume care evident nu se mai pot cheltui pana la sfarsitul anului. Este un lucru obisnuit la toate guvernele",


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.