Salariile si pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelasi procent, ci tintit catre persoanele cu venituri mici si anumite categorii speciale, precum medici rezidenti si profesori debutanti, a declarat premierul Victor Ponta.

"Avem un spatiu de crestere atat a pensiilor, cat si a salariilor, important este sa vedem exact in ce fel folosim acest spatiu fiscal. Din punctul meu de vedere - si este si cel al ministrului de Finante - nu marim toate salariile si pensiile cu 3 virgula ceva la suta, ci incercam sa ne adresam celor cu venituri mici si unor categorii speciale, fie ca vorbim de medici rezidenti sau de profesori debutanti, pentru ca, altfel, cei care au deja salarii si pensii mari nu o sa simta foarte mult cei 3,75%, dar daca mergem tintit pe anumite categorii, cresterea va fi mai semnificativa", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul a anuntat anterior ca exista resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflatia de anul trecut, de 3,75%.

in vara acestui an, agentia MEDIAFAX a anuntat, citand un document guvernamental, ca salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizarii, incepand cu 2014, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Citeste si:
Victor Ponta îl atacă pe Vlad Voiculescu: A creat haos şi a distrus...
Victor Ponta îl atacă pe Vlad...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.