Procurorii DNA au perchezitionat locuinta si biroul unui procuror cu functie de conducere din Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie, suspectat de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor perchezitii domiciliare la doua doua adrese si la locul de munca unde isi desfasoara activitatea un procuror cu functie de sef de birou in Parchetul inaltei Curti de Casație si Justitie, in cadrul dosarului privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale romanesti si straine, a anuntat luni DNA.

Procurorul din Parchetul instantei supreme este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi favorizat reprezentantii unor firme cercetate pentru evaziune fiscala.

"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, avand in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala", a precizat DNA.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au facut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile si imobile, astfel incat sa fie aplicate masuri asiguratorii, a mai aratat DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.